Keletas patarimų, pasitelkiant spalvas, proporcijas raštus ir kitokius triukus, padės jums vizualiai atrodyti plonesnei.

Drabužiai sugeba pabrėžti privalumus ir paslėpti trūkumus (tiesa tokia, kad trūkumų paprastai randame daugiau - tokios jau kritiškos sau esame), todėl nenuvertinkite stebuklingos stiliaus galios.

Minkštas ir išplaukęs siluetas padės numesti iki 5 kilogramų! Dar pridėkite tinkamą šukuoseną, avalynę, aksesuarus - ir nenustebkite, kai veidrodyje išvysite jaunatviškesnę ir dailesnę moterį!

Džinsai ir avalynė

Kojos su tamsiais batais atrodo pačios liekniausios. Rinkitės ilgaaulius aukštakulnius arba laisvus aulinukus su pakulne.

Džinsai turi aptempti kojas, tačiau ne smarkiai, kitaip išryškės tai, ką norite paslėpti. Belieka išsirinkti viršutinį drabužį. Taliją suplonins laisvi marškinėliai ir liemenuotas švarkas. Šis turi pabrėžti taliją, jos liniją. Džinsus maukitės ne pažemintu liemeniu, nes susidarys negražios klostės ir atidengs pilvą.

Jei marškinių nenorite, vilkitės čigoniško stiliaus palaidinę parauktu kaklu ir rankogaliais - laisvą, perregimą. Tiks ir marškiniai, tunika. Beje, džinsus rekomenduojame rinktis tamsius.

Pailginti ir lengvai prigludę drabužiai

Apranga turėtų pabrėžti kūno lieknumą. Itin klaidingas įsitikinimas, jog keliais dydžiais didesnis drabužis padarys mane lieknesnę, neva, plaukios kūnas dideliame švarke ar plačiose kelnėse, bus aplinkinių akims sunku užčiuopti figūros kontūrus, todėl atrodysiu plonesnė. Nesąmonė.

Tai kas vis dėlto šiuo atveju padės? Lengvi vertikalūs fragmentai (ilgi megztiniai, nertiniai, šaliai, vėriniai) pailgins kūną, taigi kartu ir paplonins. Pirmenybę teikite prigludusiems siluetams, vertikalioms, o ne horizontalioms linijoms. Stambių raštų (gėlių, burbulų, langų) venkite, geriau rinkitės vienspalvius drabužius.

Geometrinės gudrybės

Kad nereiktų leisti pinigų, galite parduotuvėje padaryti eksperimentą: atsinešti į matavimosi kabiną įstrižai ar tiesiai languotą suknelę ir vienspalvę. Pati pamatysite figūros skirtumus ir įsitikinsite, kad langeliai pralaimi.

Būtent dėl to aš mėgstu matuotis drabužius, ypač per išpardavimus, - taip sužinau, kaip ir kuo dar galėčiau atnaujinti garderobą. Bandyti naujas formas verta - dažnai atrodome blogiau nei galėtume vien dėl to, kad būname aklai įsitikinusios: netinka pieštuko formos sijonas, golfas ar raštuotos liemenės. Užtat ir moka kai kurios moterys stilistui arba gyvenimo būdo vadybininkui, kuris suformuotų spintos turinį, eitų drauge apsipirkti, o ateityje jau be kliento nupirktų drabužį.

Dabar ypač išpopuliarėjo Stella McCartney suknios iš kelių spalvų medžiagų: pavyzdžiui, - šviesus priekis, o tamsūs šonai. Tas vizualinis sprendimas iš tiesų padeda palankiai koreguoti figūrą bei proporcijas. Gudru ir efektinga.

Koks siluetas geriausias? Toks, kad figūra atrodytų kaip smėlio laikrodis, kad aprangoje būtų išryškintas liemuo. Vienas romantiškų variantų - aptemptas viršus, aiški liemens linija ir nuo jos žemyn drapiruotėmis krintantis sijonas (gali būti ir ilgas).

Pabrėžti taliją

Balta tunika, regis, turėtų storinti, tačiau gali ir pasitarnauti kaip gera išeitis, jei norite paslėpti nereikalingus kilogramus. Užteks tuniką perjuosti plonu dirželiu.

Tunika, legvos medvilninės kelnės ir būtinai aukštakulniai ar bateliai su platforma - taip apsirengusi atrodysite lieknesnė.

Stilingai atrodysite, jei ant palaidinės užsisegsite korsetą (pasiūtą kaip viršutinį brabužį): jis pabrėš lieknumą. Prie tokio derinio tiks klasikinės kelnės ir aukštakulniai.

Ilgos tamsios kelnės

Būtinai drabužinėje turėkite aptemptas tamsios spalvos kelnes - jos pailgins siluetą. Jei apačia sunkesnė (kriaušės forma), tai derinkite su šviesios spalvos viršumi.

Madingas variantas - kelnės paaukštintu liemeniu, 9-to dešimtmečio stiliaus. Jums tokios kelnės palankios, nes sumažins taliją, pabrėš kūno linkius, o kojos atrodys ilgesnės. Tinkamiausias variantas prie šių kelnių - susagstomos palaidinės ir marškiniai.

Kelnių su paaukštintu liemeniu variantai gali būti patys įvairiausi: aptempti ar kliošiniai džinsai, kelnės su kantu.

Prie džinsų galite derinti praktiškai bet kokią avalynę - laivelius, sandalus.