Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Apie dažniausiai pasitaikančias vyrų klaidas pakalbėkime iš eilės.

1. Jis nesiprausia duše. Sunku įsivaizduoti vyrą, kuris vengia vandens procedūrų. Bet kartais jam reikia priminti net elementariausias higienos taisykles. Moteris, iš tolo užuodusi vyro prakaito kvapą, tikrai neliks sužavėta pasimatymu.

2. Renkasi vieną, seną kaip pasaulis, pozą  mėgstamiausią žinduolių poziciją (šuniuko stilius). Nedaug moterų mėgsta taip mylėtis; bet ir tai ji vargu ar džiaugsis, jei bet kur ir bet kada vyras nuolat vaizduos „Animal Planet" filmų personažus. Tas pats tinka ir misionierių pozos mėgėjams. Vyre, įsiklausyk į savo moters norus ir pasitelk fantaziją!

3. Nesinaudoja prezervatyvais. Pamiršo, pametė, padovanojo (paskolino?!) draugui  visa tai nėra svarbios priežastys, kad vyras nepagalvotų apie moters saugumą. Tačiau jei artimiausiu metu nesiruoši susilaukti palikuonių, tai kontracepcijos būdus geriau aptarti iš anksto.

4. Vengia preliudijų. Aišku, tvirtovę geriausia užimti šturmu, be jokių ceremonijų. Tačiau moters kūnas trokšta kur kas švelnesnio priėjimo. Tai instrumentas, kurį svarbu suderinti. Aišku, ne visada. Būna situacijų, kai tiks būtent toks netikėtumas. Tačiau jei kiekvieną kartą vyras užpuls savo mylimąją kaip plėšrus šeškas apsnūdusią vištą, tai po tam tikro laiko jai išsivystys nervinis tikas. Arba dar blogiau  prasidės isterijos priepuolis. Ar tau to reikia, vyruti?

5. Komanduoja. „Lygiuot!" ir „Ramiai!" geriau palikti už miegamojo durų. Mylima moteris  ne kariuomenės šauktinė ir vykdyti įsakymų ji neprivalo. Jei vyras nori jos kažko paprašyti, tai tegu tai daro švelniai ir meiliai. Taip tiesiog veiksmingiau.

6. Piktnaudžiauja grubiu seksu. „Tikram mačo netinka meilikauti",  pasvarsto vyras ir su džiaugsmu permąsto pornografinio filmo scenarijų, kuriame gausu riksmų: „Ei, tu bjauri kekše!", „Paimk mane jėga!". Pirmą kartą moteris gali įsijausti ir pažaisti, nes jai bus įdomu. Tačiau reguliariai naudodamas tą patį scenarijų, rizikuoji pasikeisti su moterimi vaidmenimis. Tu būsi auka, o ji  įsiaudrinęs agresorius. Beje, visa tai bus jau be sekso.

7. Netyrinėja moteriško kūno. Dauguma vyrų yra įsitikinę, kad moterys turi 3 erogenines zonas (burną, krūtinę ir tarpkojį). Kaklui, ausims, pilvui, nugarai ir klubams dažnai netenka vyriškų glamonių. O ką jau kalbėti apie tai, kad dalis moterų patiria tik klitorinį orgazmą...

8. Nesidomi jos jausmais. Francois Mauriaco romano „Terezė Deskeiru" (1927) pagrindinė herojė taip aprašė savo įspūdžius apie seksą su mylimu vyru: „Jis visas panirdavo į malonumą, kaip tie mieli paršeliai, į kuriuos smagu žiūrėti, kai jie, kriuksėdami iš pasitenkinimo, bėga prie lovio. Aš buvau tas lovys". Neleisk, vyre, savo moteriai jaustis tuo loviu. Bent jau retkarčiais klausk jos, ko ji dabar nori, kokių pozų pageidautų ir kas jai labiausiai patinka.

9. Veidmainiauja. Yra vyrų, kurie nori padaryti įspūdį, pavyzdžiui, gali prisipažinti meilę oralinio sekso metu. Per didelės vyro pastangos gali padaryti priešingą, nei jis tikisi, poveikį: geriausiu atveju, moterį toks jausmų proveržis prajuokins, o blogiausiu  supykdys.

10. Atkakliai lenkia jos galvą žemyn. Oraliniai malonumai  savanoriškas reikalas. Todėl nereikia bandyti nusukti mylimosios kaklo, bandant suteikti sau trokštamą malonumą. Jei tau tikrai to norisi, pabandyk ją įkvėpti savo pavyzdžiu  švelniai bučiuodamas jos tarpkojį.

11. Nebučiuoja jos į lūpas. „Aš bučiuojuos, tik kai myliu skamba gražiai, tačiau kvailai. Jei tam tikros vyro vietos yra draudžiamos (saugomos), tai geriau visai nesimylėti. Ypač šis punktas siaubingas, jei derinamas su ankstesniu punktu. Ką manyti apie vyrą, kuris galvoja, kad jo moteris verta tik jį pamaloninti oraliniu būdu?

12. Bliauna kaip sužeistas briedis. Emocijos  tai puiku! Tačiau vyrui derėtų pasistengti, kad jo aktyvus jausmų proveržis iš šalies neatrodytų siaubingai - kartais veido išraiška ir šūksmai primena galiūno pastangas pajudinti Puntuko akmenį.

13. Tyli. Kitas kraštutinumas. Geriau jau moteriai sekso metu pakuždėti švelnių ir meilių žodelių.

14. Klausia, kelintas yra moteriai. Protinga moteris žino, kad teisingo atsakymo į šį klausimą nėra. Ką ji atsakytų, vyras nusivils, o moteris liks kalta. O viskas todėl, kad moteris privalo turėti paslapčių. Tikslus vyrų skaičius pradangina šį moters paslaptingumą.

15. Lygina ją su kitomis. „O štai mano buvusioji Lina labai mėgo oralinį seksą..."  sako vyras, net nesuvokdamas, kad skaudina savo moterį. Lengva užuomina į aplinkybes atims iš jūsų santykių svarbiausią dalyką  pasitikėjimą. Moteris, pati to nenorėdama, ims rungtyniauti su Lina. O tai nemalonu ir žemina. Vyre, jei dabar tu esi su ja, tai būtent DABAR ji turi būti tau vienintelė. Įsidėmėk tai.

16. Užmiega po sekso. Net jei vyras iškrovė aštuonis vagonus anglies, atliko 6 operacijas ar užbaigė sukurti grandiozinę kompiuterio programą, tai nėra priežastis, kad galėtų užknarkti po įspūdingos kulminacijos. Jei tu nežinai, kuo užsiimti po to, apkabink mylimąją ir pasimėgauk tuo artumu. Tikrai nesuklysi.

17. Išeina po sekso. Tai, ko gero, pats baisiausias dalykas, kurį vyras gali padaryti. Moteriai tai pats didžiausias įžeidimas. Jei ankstesnį punktą galima paaiškinti vyrų fiziologijos ypatumais, tai skubaus pasitraukimo iš meilės/mūšio lauko niekuo pateisinti negalima. Vyre, jei radai laiko laiko, kad atvažiuotum pas moterį pasimylėti, tai rask bent pusvalandį su ja pabendrauti. Gerbk savo moterį ir neleisk jai pasijausti taip, lyg ji būtų pamesta! Seksas lieka seksu, o žmogiškumo geriau neprarasti.