Jau rašėme apie įmantrią stileivų kombinaciją – sportinius batelius ir klasikinio stiliaus drabužius bei elegantiškus paltus (gali paskaityti ČIA). Tačiau šį kartą gatvės mados keistenybė persikėlė ant podiumo.

Pirmieji mados pasaulį sudrebino „Dior“. Šių mados namų haute couture kolekcijoje demonstruoti sportiniai bateliai sulaukė įvairių atsiliepimų. Vieni internetinėje erdvėje sakėsi jau pradėję taupyti gėlėmis puoštiems sportbačiams, kiti negailėjo riebios kritikos: bateliai klaikūs, mados nesusipratimas ir visiška beskonybė.

"Dior", Sipa Press, SIPA/Scanpix nuotr.

„Dior“ dizaineris Rafas Simonsas pasiūlė sportinius batelius avėti prie aukštosios mados suknelių. Galbūt toks derinys ir logiškas – puošnu, bet patogu, tačiau kažin ar jis persikels į mados gerbėjų spintas.

"Dior", Sipa Press, SIPA/Scanpix nuotr.

Po šios kolekcijos Paryžius buvo pasiruošęs viskam, tad naujausia „Chanel“ kolekcija nepasirodė šokiruojanti. Ir čia manekenės prie aukštosios mados kūrinių avėjo sportinę avalynę, tiksliau klasikinius kedus.

"Chanel", SIPA/Scanpix, AOP nuotr.

Kad efektas būtų didesnis, mados korifėjus Karlas Lagerfeldas modeliams užsegė kelių bei alkūnių apsaugas. Balto guminio pado sportbačiai ir puošnaus audinio suknelės atrodė kontrastingai ir neįprastai.

"Chanel", SIPA/Scanpix, AOP nuotr.

"Chanel", AOP, AFP, SIPA/Scanpix nuotr.

Galbūt netrukus mados sostinių gatvėse matysime stilingas damas, avinčias puošnius „Chanel“ ar „Dior“ sportbačius, bet ant raudonojo kilimo greičiausiai vakarinės suknelės ir sportinių batelių derinio neišvysime niekada.