Užauginau du vaikus ir visada rasdavau laiko juos „apmegzti“, išgerti kavos su draugėmis, paskaityti knygą, padaryti mankštą ar romantiškai praleisti laiką su vyru. Ir niekada nesureikšminau savo, kaip mamos rolės (turiu omenyje moteris, besimėtančias tokiomis frazėmis kaip „palauk, pažiūrėsiu, kaip tu kalbėsi, kai tau reikės su mažu vaiku tąsytis). 

Niekas manęs už tai neprivalo garbinti – aš pati pasirinkau tapti mama, aš jau esu apdovanota, nes turiu dvi nuostabias atžalas. Ir medalių man nereikia. Man Karolis kažkada pasakė, kad esu supermamytė. Manau, jūs irgi tokios esate, ypač jei atitinkate šiuos punktus:

Jūsų šūkis yra „Nenori, nereikia“. Jei jūsų vaikai su kuo nors nežaidžia, jūs tai išmetate arba dovanojate, o ne kaupiate krūvas nereikalingų kartų tam atvejui „jeigu prireiktų“ (pavyzdžiui, kartą metuose, kai pas jus susirenka giminių vaikai. Vienam savaitgaliui.)

Jūs esate tvarkos ir sistemos deivė. Visi žaislai turi būti laikomi rūpestingai sužymėtose dėžėse, krepšiuose, kibirėliuose ir maišeliuose – bet kame, kas taptų „namais“ begalei šlamštelio, kuris, rodos, kasdien dauginasi.

Devyndarbė yra jūsų antras vardas. Jums neužtenka paprasčiausia padaryti vakarienę. Jei negalite ištuštinti indų plovimo mašinos, keisdama prikrauto vystyklo ir atsakinėdama į elektroninius laiškus savo išmaniuoju telefonu, tai ką dar galite padaryti?

Jūsų vaikai yra jūsų kareivėliai. Pas jus yra aiški nusistovėjusi tvarka. Ta pati, kuri atsirado, kai jūsų vaikas tik gimė, ir ta, kurios jūs laikysitės, kol jis lankys mokyklą. Jie keliasi tuo pačiu metu. Jie valgo tuo pačiu metu. Jie užkandžiauja tuo pačiu metu. Ir jie eina miegoti tuo pačiu metu. Kiekvieną dieną be derybų ar papirkinėjimo. Tiek jau to, kartais su papirkinėjimu.

Išsiruošusi į miestą jūs neatrodote kaip ekspeditorė. Nešatės vieną kruopščiai apgalvotą ir supakuotą vystyklų krepšelį, o ne keturis perpildytus šlamštu. (Ogi todėl, gerb. vienos nuostabios mažos mergaitės mamyte, kad jums nereikia 16 skirtingų užkandžių, keturių puošnių suknelių ir trijų porų batelių žaidimų aikštelėje. Ar matėte ten esantį smėlį ir purvą?)

Jūs ir vyrą įtraukiate į darbą. Dėmesio vyrai, turintys vaikų: ĮSITRAUKITE Į ŽAIDIMĄ. Greičiau! Bent jau atrodykite gyvi. Vyrus reikia treniruoti kaip ir vaikus. Ne, visai negerai yra išsisukti nuo vaiko maudymo trečia dieną iš eilės. Juk vaikai išsipurvina taip pat, kaip ir „tikri žmonės“.

Jūs tikitės, kad visi laikysis PROGRAMOS. Jūs turite labai detalią programą, kuri yra surašyta, atspausdinta ir padalinta svarbiems žmonėms, pavyzdžiui, seneliams ir auklėms, kurie gali ir neapsidžiaugti preciziškais jūsų planais.

Jūs NEATRODOTE kaip benamė. Motinystė nėra pasiteisinimas, ignoruoti higieną. Ar ilgas pasimėgavimas karštu dušu yra jūsų kiekvienos dienos planuose? Galbūt ne. Tačiau nėra priežasties, kad būtumėte labiau apžėlusi nei beždžionė ar kartas nuo karto nesusitvarkytumėte savo rankų.

Naktį jūsų vaikas miega po 12 valandų nuo tada, kai jam sukako 12 savaičių. Nusipirkite knygą. Juk kažkas už jus jau padarė sunkiausią darbą. Jums belieka šiek tiek paskaityti ir laikytis taisyklių. Nemiegokite su vaiku iki kol jam sukaks 25. Tai nėra miela. Ir, dėl Dievo meilės, negrįžkite į jų kambarį, kai jie akivaizdžiai manipuliuoja jumis, sakydami, pavyzdžiui, „Mama, man skauda plaukus“.