Siūlome jums sodo kenkėjus iš savo lysvių išguiti ir augimą skatinti ekologiškomis priemonėmis.

Patarimai sodininkams

1. Jei norite, kad jūsų vaismedis greičiau pražystų, įkalkite į kamieną vinį. Kartais senų obelų žiedai skleidžiasi ilgiau, todėl šį procesą reikia šiek tiek paskatinti. Indijoje sodininkai tą patį padaro su kokoso palmėmis. Ši procedūra yra visiškai nekenksminga medžiams.

2. Jei augalas meta žiedus ir pumpurus, jiems reikia magnio sulfato. Tai yra natūralus mineralas, kuris yra išgaunamas su vandeniu. Rezultatas pamatomas beveik akimirksniu.

Ištirpinkite 2 šaukštus sulfato viname litre šilto vandens ir gerai išmaišykite. Purškite augalą kartą per dvi savaites.
3. Geležis yra būtina ne tik žmonėms, bet ir augalams. Jei augalui trūksta geležies, pradeda gelsti jo lapai. Tai paprastai nutinka dėl dirvožemyje susidariusio fosforo pertekliaus. Prieš laistant augalus, į vandenį įdėkite keletą surūdijusių vinių. Tai labai greitai padės išspręsti šią problemą.

4. Grybelį ir panašias ligas geriausiai padeda įveikti soda. 3 litrų šiltame vandenyje ištirpinkite valgomąjį šaukštą sodos. Purškite šiuo tirpalu augalus.

5. Pienas yra labai naudingas augalams. Kai kurios namų šeimininkės švirkščia pieną su švirkštu tiesiai į augalų stiebus. Ir nesigaili. Vandeniu praskiestu pienu galima purkšti šaknis ir lapijos zoną. Tik nepiktnaudžiaukite šiuo purškalu.
6. Varinės monetos užkerta kelią grybeliui. Įkaskite keletą monetų aplink augalą ir varis sunaikins grybelio sporas.

7. Naudokite kolą kaip vabzdžių gaudyklę. Butelį su nedideliu kiekiu gėrimo pakabinkite ant vaismedžių. Šis metodas yra nerekomenduojamas žydėjimo laikotarpiu.

8. Pelenais barstyta dirva yra naudinga auginant šparagus, brokolius, pupeles, burokėlius. Kavos tirščiais galima laistyti dirvožemį, kuriame auga rožės, azalijos, rododendrai.
pelenai
9. Šis patarimas gali atrodyti juokingas, bet augalai myli muziką. Tyrimai rodo, kad džiazas ir klasikinė muzika teigiamai veikia augalus ir skatina jų augimą. Šis triukas naudojamas net garsiausiuose pasaulio vynuogynuose.