Na, gal ne visur veikia optinės apgaulės, bet kojas pasitelkus keletą triukų, patvarkyti tikrai galima:

Kelnės paaukštintu liemeniu. Tai vienas paprasčiausių būdų atrodyti aukštesnei. Aukštas liemuo iki maksimumo „ištempia" sritį, esančią nuo kelių aukštyn, tad kojos optiškai pailgėja. Taip pat, septintojo dešimtmečio įkvėptas kelnių su paaukštintu liemeniu siluetas šiuo metu ant pačios bangos.

Neutralių spalvų aukštakulniai. Kuo aukščiau, tuo geriau. Aukštakulnių dėka kojos ne tik atrodo ilgesnės – batai su kulniukais priverčia mus pasitempti, išsitiesti. Tačiau saugokitės kojas „suskaldančių" detalių: dirželio ant čiurnos ar apie blauzdą apvyniojamų juostų. Verčiau įsigykite neutralaus atspalvio (geriausia – kuo artimesnio jūsų odos tonui) batelius su nedidele platforma.

Nuotr. Shutterstock

Trumpi sijonai. Kadangi keliai yra siauriausia kojų vieta, ieškokite sijonų, kurie baigiasi iškart virš jų. Mini jau seniai dievinamas ne vien dėl to, kad parodo kojas, bet ir dėl ilginamojo efekto: juodos pėdkelnės, juodi bateliai arba plikos kojos ir neutralaus atspalvio avalynė bei trumpas sijonukas jam patikėtą „darbą" atliks su kaupu.

Savaiminio įdegio kremas. Galite ginčytis kiek norite, bet įdegusios kojos atrodo dailiau. Taip, galbūt kremas ir nepridės papildomų centimetrų, bet sukombinavus įdegį ir kūno blizgesį, pakoreguoti kai ką tikrai galima. Svarbiausia – teisingai jį užtepti.

Kūno blizgesys. Kai kojytės jau nurudintos, metas imtis kūno blizgesio – nubrėžkite juo vetikalią liniją per patį kojos vidurį, nuo šlaunų iki čiurnos (tiek priekinėje, tiek užpakalinėje kojos dalyje). Apšviesta zona trauks aplinkinių akis, kurios nematys nieko daugiau, tik vertikalius brūkšnius.

Liemenį pabrėžiantys diržai. Jeigu sijoną ar kelnes paaukštintu liemeniu „užbaigsite" juosmenį išryškinančiu plačiu diržu, ar kelių dirželių kombinacija, sudarysite nuo talijos prasidedančių ir niekada nesibaigiančių kojų įspūdį bei įgausite smėlio laikrodžio figūrą.

Vertikalios detalės. Vertikalūs dryžiai, įsiuvai, klostės, vertikalūs raštai, kniedės ar didelės sagos, einančios viena tiesia linija – visa tai optiškai ilgina siluetą.

Suknelės su paaukštintu liemeniu. Nuo krūtinės į apačią platėjančios suknelės, ypač trumpos, nejučia priverčia spėlioti, kurioje vietoje prasideda jūsų kojos. Na, bet argi gaila? Tegul spėlioja.