1. Dienos SPA

Ar jūsų kasdieninė makiažo darymo rutina prasideda nuo daugelio odos priežiūros produktų? Užsitepti visus odos priežiūros produktus reikia nemažai laiko, nes juos tepatės pagal tam tikrą tvarką, įmasažuojate juos ir tada laukiate, kol jie įsigers, kad galėtumėte teptis kitus. Palikite sudėtingas grožio užduotis vakarui, kai turite daugiau laiko. Pasak dermatologų, jūsų ląstelės atsikuria naktį, kai jūs miegate. Tad užsitepti prabangius odos priežiūros produktus nakčiai yra geriau, nei skubant juos teptis ryte. Rytui pasilikite minimumą ir galėsite greičiau pasiruošti!

2. Nusiprauskite ir keliaukite

Vienas svarbiausių sudėtingos grožio rutinos ženklų – visada kol susiruošiate, duše praleidžiate daugiau nei 5 – 10 minučių. Nors maudynės duše nėra makiažo dalis, tačiau tai vis tiek yra jūsų grožio rutinos dalis. Jei jums patinka kiekvieną rytą ramiai, neskubant pasimėgauti šiltu dušu, gali būti, kad jūs atimate laiką iš kitų ritualų! Prauskitės greitai, nebent esate tokia kaip aš ir kai patenkate po dušu, jums niekaip neišeina iš ten greitai pabėgti. Jei esate disciplinuota ir sugebate greitai susisukti, taip ir darykite! Aš žinau, kad nubusti ir pasiruošti visai dienai po dušu yra smagu, tik pasistenkite paskubėti!

3. Išskalaukite ir keliaukite

Tai tarsi antroji dalis antrojo sudėtingos grožio rutinos ženklo – jūs visada rytais plaunate galvą. Jei jūsų plaukus plauti, džiovinti ir pasidaryti iš jų šukuoseną yra lengva – ignoruokite šį ženklą. Jei ne, tuomet turėtumėte rimtai pamąstyti, ar verta rytais plauti galvą. Plaukų plovimas paprastai apima plaukų iššukavimą, apsauginės priemonės nuo karščio užtepimą, plaukų kondicionieriaus ar kitokio jūsų mėgstamo plaukų produkto užtepimą, tuomet džiovinimą ir šukuosenos formavimą. Tai atima nepaprastai daug laiko, per kurį galėtumėte klausytis žinių, paskalų apie įžymybes ar išgerti karštos kavos!

4. Persistengiate besidažydama

Tai tinka bet kuriai jūsų makiažo rutinos daliai – jei jums reikia sukurti makiažo sluoksnius, tai atima per daug jūsų brangaus laiko. Ar naudojatės lūpų dažais, akių šešėliais, skaistalais ir makiažo pagrindu? Nors taip pasidažiusi atrodote puikiai, visas tas sluoksniavimas ir maišymas užima tiek daug laiko, kad jūs net nepatikėtumėte! Žinau, kad mes visos norime atrodyti tobulai, tačiau visgi reikia kažkur nubrėžti ribą. Pasilikite specialias makiažo technikas ypatingoms progoms ir tegul jūsų kasdieninė makiažo rutina pasidaro paprastesnė!

5. Akių makiažas išduoda

Tikras ženklas, kad jūsų grožio rutina yra komplikuota – jei kiekvieną dieną darotės raudonojo kilimo vertą makiažą. Jei dirbate grožio pramonėje, tuomet suprantu, kad toks makiažas yra jūsų darbinės uniformos dalis. Jei ne, verta pamąstyti, ar darytis tikrai sudėtingą akių makiažą. Jei pasiruošiate begalę akių šešėlių, šepetėlių, tušų ir dar prisilipdote netikras blakstienas, pats metas visko sumažinti.  

6. Kontūrų formavimas

Ar savo makiažo rutinoje nemažai laiko skiriate veido kontūrų formavimui? Greitai ir lengvai galite paryškinti skruostų ir nosies kontūrus. Tačiau jei suteikiate kontūrus visam veidui, kaip tai daro įžymybės, jums pats metas sumažinti turimų grožio produktų kiekį ir tam skiriamą laiką. Pasistenkite naudoti mažiau produktų ir suteikite kontūrus kuo mažiau sričių, kad bent jau suprastumėte, ar jums apskritai to reikia. Galite nustebti, kad jūsų veidas jums patiks ir be visos kosmetikos!

7. Dviguba rizika

Ką tik aptarėme jūsų makiažo rutinos sritis, kuriose tepatės naujus produktus, tačiau kaip reikalai su senaisiais? Juk vakare nusivalote visas makiažo priemones, ar ne? Galbūt tai skamba beprotiškai, tačiau tiek man, tiek kitoms merginoms pasitaiko, kad jos nusivalo makiažą tik rytais, nes ilgai dirba arba linksminasi, tad grįžta namo ir iš karto užmiega. Bet kuriuo atveju miegoti nenusivalius makiažo yra labai blogai, be to, tai atima daug laiko ryte, kurį galėtumėte skirti kitiems reikalams!