Jau seniai baigėsi tie laikai, kai iš vaikino sulaukdavai raštelio "Susitinkam už mokyklos po pamokų". Dabartinis jaunimas "papokina" Facebooke, tuomet pakviečia į draugus, o galiausiai - ir į pasimatymą. Tačiau ne tik internetas diktuoja šiuolaikinio pirmojo pasimatymo taisykles (vis dėlto pradėsim nuo Google):

1) Tyrinėk, bet nekalbėk.
Žinoma, kad jūs jį googlinote. Ir jis googlino jus. Tačiau net jei jūs ir matėte nuotraukas, kuriose jis prie piramidžių pozuoja su savo ex, ar žinote, kad su pagyrimu baigė VU Ekonomiką, nebūtina to išrėžti prie vakarienės stalo. Tad vietoj to, jog šokiruotumėte jį paklausdama, kaip sekėsi 2008-aisiais bėgti Vilniaus maratone, sužaiskite gudriau: "Matyti, kad sportuoji. Kokios šakos gerbėjas esi?".

2) Atidėk išbandymus.
Šiais laikais galima prisigaudyti pačių įvairiausių idėjų pirmajam pasimatymui: lenktynės kartingomis, keramikos pamokos, skrydis oro balionu, baidarių turas, pasivažinėjimas šunų kinkiniais ir t.t. Tačiau mes patartume tokius pasimatymus atidėti kiek gilesnei pažinčiai. Visų pirma, pasiūliusi tokią idėją galite atbaidyti vaikiną, mat pasimatymas jau ir taip kainuoja nervų, o jei dar jam teks kovoti su baime pralaimėti, skristi, kristi ar panašiai, tuomet nieko gero nelauk. Be to, į aktyvų pasimatymą tikrai nesivilksi seksualios suknelės...

3) Atsijunk.
Pamiršk mobilų telefoną ir nė negalvok postinti nuotraukų iš pasimatymo "Mmm... koks skanumėlis!" arba "Vika ką tik prisijungė prie baro-restorano %*44=$$". Jam tu pasirodysi mažų mažiausiai keista, nes iš rankų nepaleidi mobilaus, o ir tavo draugai nepatikės, kad puikiai leidi laiką, jei dar norisi landžioti po internetą.

4) Nemokėk, bet pasiūlyk.
Šitas klausimas yra gan opus. Dar prieš dešimtmetį, kai bujojo feminizmas, mokėti už save turėjo kiekviena save gerbianti moteris. O dabar... kodėl turėtum leisti pinigus, kai tavo mylimiausioje parduotuvėje - kaip tik rankinių išpardavimas? Vaikinus sąskaitos klausimas gąsdina iki šiol - jie bijo, jog įžeis jus tiek  pasiūlę, tiek nepasiūlę užmokėti. Tad mūsų verdiktas būtų toks: leisk jam mokėti, bet nors išsitrauk piniginę ar pasiūlyk palikti arbatpinigių tam, jog jis negalvotų, kad esi išlaikytinė.

5) Nesijaudink, jei jis neužsuks "arbatos".
Kadangi "Seksas ir miestas" jau baigėsi, nebeliko kelrodės žvaigždės, kuri paaiškintų - gerai ar ne miegoti per pirmąjį pasimatymą. Bet kokiu atveju patariame pamiršti seną taisyklę "jeigu permiegosi su juo po pirmo pasimatymo, jis nebepaskambins". Tiesą pasakius, paskutinės apklausos rodo, kad dabar būtent vyrai, o ne merginos bijo pasirodyti lengvai prieinami. Tad išnaudok tai savo naudai.

6) Popasimatyminis laikotarpis - NE
facebookui
Laukti jo skambučio? Žinutės? Elektroninio laiško? Tai taaaaip senamadiška! Dabar visos laukia pakvietimo į draugus facebooke. Stop. Jeigu jūs jau esate draugai, jokiu būdu nerašyk nieko ant jo profilio sienos po pirmojo pasimatymo. Jeigu ne, tuomet palauk antrojo pasimatymo ir tik tuomet pakviesk jį į draugus. Juk nenori, kad jis per anksti pamatytų nuotraukas, kuriose tu vilki tik maudymosi kostiumėlį?