1. Oranžinė. Ryškiausia ateinančių metų tendencija – oranžinės it liepsna lūpos. Tad jei esi drąsi ir nori būti žingsniu priekyje, nedvejodama Naujųjų vakarėliui rinkis oranžinius lūpų dažus. Prie sodrių lūpų derink subtilų makiažą. Švelniais šešėliais paryškink akis. Tiks smėlio, kūno, kavos su pienu ar rusvi atspaviai, nerausvink skruostų ir nenutamsink antakių.

"Rag & Bone", AFP/Scanpix nuotr.

2. Raudona. Raudonos lūpos – klasika, puikus pasirinkimas Naujų metų šventei. Tačiau čia galioja ta pati taisyklė: jei lūpos ryškios, akys turėtų atrodyti subtiliau. Susikurk elegantišką retro įvaizdį lūpas nutepusi raudonais dažais, o akis paryškinusi juodu kontūru. Kontūrą brėžk tik ties viršutine blakstienų linija, akys atrodys lengvesnės, nerizikuosi atrodyti vulgariai.

"Alexis Mabille", SIPA/Scanpix nuotr.

"Antonio Berardi", Sipa Press ir SIPA/Scanpix nuotr.

3. Uogos. Būsimais metais karaliaus ir prisirpusios lyg uogos lūpos. Madingi įvairūs rausvi atspalviai, nuo švelnaus rožių iki sodraus bijūnų. Atmink, kad šviesesnės rausvos spalvos jaunina, o tamsesnės prideda metų.

"John Galliano", AP/Scanpix nuotr.

"Nicole Miller", AFP ir SIPA/Scanpix nuotr.

4. Pastelė. Kitąmet akis dažysime pastelinėmis spalvomis. Ypač madingi žydri šešėliai, tačiau 2014 m. pavasario ir vasaros kolekcijose buvo galima pamatyti ir žalsvų, rausvų ar violetinių. Jei Naujųjų vakarui planuoji išmėginti pastelinius šešėlius, lūpoms rinkis natūralius dažus ar blizgį, tiks rausvi, persikų bei koralų atspalviai. Makiažo meistrai siūlo pastelinius šešėlius derinti su juodu akių kontūru.

"Badgley Mischka", AP/Scanpix nuotr.

"Costello Tagliapietra", AP/Scanpix nuotr.

"Giorgio Armani", Sipa Press/Scanpix nuotr.

5. Metalas. Blizgūs ir metalu žėrintys šešėliai – viena tinkamiausių tendencijų Naujiesiems. Pabandyk pasidaryti padūmavusių akių makiažą naudodama rudas spalvas ir auksinius šešėlius. Aukso spalva suteiks veidui šilumos, atrodysi jaunatviškiau, o rudi atspalviai išryškins akių spalvą.

"Jason Wu", Sipa Press/Scanpix nuotr.

6. Katės akys. Ryškia juoda linija pabrėžtos akys atrodo nuožmiai, provokuoja. Jei mėgsti išsiskirti iš minios, sek naujausias tendencijas, ryžkis šiam makiažui, juk būtent tokį savo 2014 m. pavasario ir vasaros kolekcijai išrinko ir dizaineris Juozas Statkevičius. Prie katės akių derink šviesias kūno spalvos lūpas, tegul akys hipnotizuoja, tampa įvaizdžio akcentu.

"Haider Ackermann", SIPA.Scanpix nuotr.

J. Statkevičiaus kolekcijos užkulisiai. D. Lauručio nuotr.