Tačiau tokių tikrų, nuoširdžių ir tik draugiškų jausmų esama. Pristatome penkias priežastys, kurios gali nulemti, kad jūsų draugystė bus be jokių romantiškų nukrypimų.

1. Jei nėra jokios ugnelės

Viskas priklauso nuo pirmojo susitikimo, jei vyro ir moters akyse nesužiba tos aistros liepsnelės, tai ženklas, kad juos gali sieti ne romantiška, o platoniška draugystė. Aišku, būna atveju, kai žmonės vienas kitą pamilsta ir susituokia tik po 10 metų gerų draugų santykių. Tikėtina, kad viskas užtruko taip ilgai, nes jie tiesiog turėjo kitas antras puses ir vienas kito nepastebėdavo.
2. Jei nėra savanaudiško tikslo turėti „draugystę su privalumais lovoje"
Ar pamenate filmą „Draugiškas seksas" (Friends With Benefits), kuriame du geriausi draugai dalinosi ir bendra lova? Tai nėra puikus draugystės pavyzdys. Kaip rodo ne vienos poros patirtis, tokie žaidimai baigiasi emociniu prisirišimu: arba jie tampa pora, arba skausmingai ir su nuoskaudomis pasuka skirtingais keliais. 
3. Jei šeimoje pasikeičia jausmai
Būna ir tokių atvejų, kai šeimą sukūrę ir daug metų kartu praleidę žmonės vieną dieną suvokia: esame tik labai geri draugai, kurie vienas kita gerbia, palaiko ir myli. Tačiau ta meilė visai kitokia - be aistros ir seksualinių poteksčių. Laikas keičia žmones, jų požiūrį, vertybes, todėl kartais būna tiesiog nebeįdomu kartu gyventi... Gerai, kai tai abipusis meilės išblėsimas, nes tada ir draugystė bus nuoširdi bei tikra. 
4. Jei jus turite antrąją pusę, kurią besąlygiškai mylite
Jei turite mylimąjį, jūsų nekamuos net menkiausios dilemos, o apie geriausią draugą niekada nepradėsite kurti kažkokių netinkamų fantazijų. Jei tik antroji pusė nešnairuos, kodėl tiek laiko praleidžiate su kitu vyru (ar moterimi).
5. Jei neturite polinkio į savininkiškumą
Net jei vyras ir moteris yra geriausi draugai, jie negali viso gyvenimo praleisti kartu. Jie turi išlaikyti individualumą, bendrauti ir su kitais savo lyties atstovais, ieškoti antrosios pusės. Aišku, jei  kasdien su draugu smulkmeniškai aptari visus dienos įvykiu ir jis žino kiekvieną tavo žingsnį, tai vienam iš jūsų įsimylėjus tikrai laukia daug bėdų. Tas, kuris ir toliau bus be antros pusės ir dar neteks geriausio draugo dėmesio, patirs emocinį nesaugumą. Tačiau būtina su tuo susitaikyti ir nesitikėti, kad draugas tau skirs tiek dėmesio, kiek ir savo meilės objektui.