Tiesa, dažniausiai tam, kad jomis papuoštum galvą, prireikia nemažai aukų. Plaukų aukų. Pačios pagalvokite: užtenka karšto plaukų džiovintuvo, kad jūsų plaukuose esantis vanduo užvirtų, o ką tuomet jiems padaro iki 200 laipsnių karščio įkaitintos žnyplės? 

Todėl reikia stengtis jas naudoti kuo rečiau (švenčių progomis). O jeigu turite laiko ir noro, susisukite garbanas, kurios niekam nepakenks. 

Štai 5 plaukų garbanojimo būdai, kuriems visai nereikalingas karštis.

Retro garbanos

Nuotr. Shutterstock

Vienos merginos tvirtina, kad tokį efektą galima pasiekti plaukus garbanojant raiščiu. 

Tačiau yra ir kitas, klasikinis būdas  naudoti poroloninius suktus. Tačiau triukas ne tik juose, bet ir garbanų iššukavime (tam gali prireikti iki 5 minučių). Pačios pažiūrėkite.

Paplūdimio plaukai

Tokį efektą lengviausia išgauti susukant plaukus į plonas virvutes. Susuktų makaronų galiukus tiesiog reikia prisegti ar sulenkusi perpus sutvirtinti plaukų gumute.

Tačiau yra ir kitas, panašiu principu veikiantis būdas. Pažiūrėkite jį.

Nuotr. Shutterstock

Mūsų močiutės tikrai naudoja šį plaukų garbanojimo metodą. Jam tereikia segtukų ir piršto. Sruogą susukame ant piršto ir prisegame kaip rožytę. Tiesa, jeigu plaukus susisuksite prieš miegą, nepamirškite galvos apsirišti skarele  taip jos bus dailesnės. 

Didelės garbanos

Nuotr. Shutterstock

Jos sukamos naudojant... kojines. Plaukų sruogas susukame ant kojinės ir surišame kojinių galus. Einame miegoti su pilna galva kojinių ir pabundame su pilna galva garbanų.

Afro garbanos

Na, čia jau daug pasakoti nereikia... užtenka prisiminti vaikystę ir susipinti tuntą kasyčių. Išmiegoti ir kitą dieną džiaugtis 3 kartus išaugusiu plaukų kiekiu.