Galbūt jūs susipažinote internetu ir nei vienas nesate pasiruošęs atsisakyti gyvenimo savo gimtajame mieste. Bet kokiu atveju, svarbiausias klausimas – ką daryti, jei jūsų santykiai turi atlaikyti išbandymą atstumu?

Siaubingos istorijos apie santykius per atstumą nuolat sklando ore. Neištikimybė. Ilgesys. Nerimavimas, kad santykiai nutrūks.

Tačiau prieš tai, kai nuspręsite nutraukti santykius, pateiksime jums keletą patarimų, kaip išlaikyti santykius per atstumą.

Apibrėžkite savo lūkesčius. Jei norite įprasto „mes susitikinėjame su kitais žmonėmis“ varianto – gerai. Tik būtinai pasakykite apie tai mylimajam. Jei stengiatės ištekėti, tuomet žaidimo taisyklės visai kitos. Kuris turės persikelti? Kada? Kaip ilgai būsite atskirai?

Tegul jūsų darbotvarkėje visada būna skirta laiko bendravimui. Niekam nepatinka gyventi pagal darbotvarkę, tačiau jei jūsų mylimasis toli, paskirti laiką pokalbiams yra svarbiausias dalykas. Paskirkite laiką kiekvieną dieną (ar kas antrą dieną – priklausomai nuo situacijos), kai kalbėsitės, susirašinėsite žinutėmis, bendrausite per Skype arba rašysite elektroninius laiškus mylimajam. Būkite pasiruošusi drastiškai padidėjusiai telefono sąskaitai ir naudokitės visomis nemokamomis bendravimo priemonėmis, pavyzdžiui, Skype, kad pasikalbėtumėte vienas su kitu. Bendravimas yra labai svarbus, kai gyvenate toli vienas nuo kito.

Į savo planus kalendoriuje įtraukite apsilankymus vienas pas kitą. Žinoma, galite bandyti išlaikyti santykius vien tik bendraudami, tačiau fizinis prisilietimas yra taip pat svarbus. Apsilankymai parodys jūsų mylimajam, kad jis vis dar jums rūpi, nesvarbu, kaip toli vienas nuo kito esate. Pasistenkite, kad šie apsilankymai būtų ypatingi – suplanuokite kartu nuveikti smagių dalykų, kad jūsų santykiai ir toliau augtų. Be to, tikslios susitikimų datos palengvins laukimą.

Pasitikėkite vienas kitu. Neįsileisti pavydo į jūsų gyvenimą gali būti sunku, kai jūsų mylimasis yra toli su kitais žmonėmis. Tačiau jei norite, kad tokie santykiai turėtų ateitį, jums teks pasitikėti, kad jis tikrai galvoja tai, ką sako ir nori būti su jumis ir tik su jumis vienintele.