Parengė stilistė, stiliaus ir įvaizdžio konsultantė Mingailė Skuodytė

Dirbdama, tyrinėdama ir nagrinėdama daugybę skirtingų moteriškų siluetų įsitikinau, kad yra keli drabužiai, nepritampantys nei vienos moters spintoje. Jų pritaikomumas nepriklauso nei nuo mūsų ūgio, svorio, figūros tipo, stiliaus ar akių spalvos.

1. Ilgos ir plačios palaidinės ir suknelės (ypač trikotažinės). Tai drabužis, kuris bet kokiu atveju mus  paverčia maišu. Jei figūra yra proporcinga arba platesnė, tas maišas atrodys pilnesnis nei yra iš tiesų. Jei figūra siaura, maišas atrodys dar tiesesnis ir pustuštis, užmaskuos bet kokias moteriškų linijų užuominas.

Suknelės "Only", "Asos Curve" (asos.com, Ltd)

2. Aladino kelnės. Turiu galvoje tas, kurių klynas iki kelių arba žemiau. Iš tiesų haremo tipo kelnės aukštos vietos mados tendencijose niekada neužima turbūt dėl to, kad nei estetiškai, nei stilistiškai labai gerai neatrodo arba tai yra sudėtingas uždavinys. Vis dėlto tokios kelnės yra gana populiarios dėl savo patogumo ir apgaulingo vizijos, kad gali patobulinti mūsų figūrą. Deja, tiek proporcingo silueto, tiek apvalesnių šlaunų, klubų ar sėdmenų turėtojoms jos suteikia daug papildomos apimties, o toms, kurių klubai siauri ar plokšti sėdmenys, didina apimtis šlaunų zonoje. Tuomet silueto vaizdas kojų zonoje tampa apsunkintas, nors visas kūnas yra siauras ir tiesus. Kasdieniame moters garderobe tokiam drabužiui neturėtų būti vietos, jis galėtų būti naudojamas tik paplūdimio, sporto ar kelioniniame (tai priklauso nuo kelionės tikslo) garderobe arba išskirtiniais atvejais, kai kuriamas specifinis įvaizdis.

Kelnės "Asos" (asos.com, Ltd)

3. Smulkiai klostuotas sijonas. Šis drabužis atšilus orui vilioja visas. Jis yra lengvas, gaivus ir romantiškas, tai visiška priešingybė mūsų žiemos garderobui tiek audiniu, tiek forma. Tačiau klostuotas sijonas yra ir labai apgaulingas. Jau kabėdamas ant pakabos jis turi tūrį. Būdamas ant mūsų kūno ir mums judant, jo kampuotas paviršius kuria didžiules apimtis šlaunų ir sėdmenų zonoje. Todėl šis drabužis netinka, jei klubai, šlaunys ar sėdmenys yra apvalūs, netinka net jei klubai yra proporcingi, o liemuo siauras. Netiks ir tuomet, jei klubai yra siauri, bet pečiai platesni. Toks sijonas labiau tinka kolonos tipo figūrai, kai ir klubai, ir liemuo, ir pečiai yra siauri, o sėdmenys plokšti.

Sijonai "Asos" (asos.com, Ltd)

4. Nudėvėti drabužiai. Seni ar nauji, madingi ar stilingi, mėgstami. Nesvarbu. Rūbas, kuris atrodo gerokai padėvėtas dėl išblukusios spalvos, pakitusios tekstūros ar svorio, turi būti atidedamas (geriau išmetamas, o jei stadija vidutinė – atiduodamas). Lyg ir visiems suprantamas dalykas, tačiau kartais sentimentalumas nugali sveiką protą. Kad ir koks tas nunešiotas drabužis mums brangus (o gal iš tiesų buvo brangus), kitų akimis jis gerai neatrodo ir kenkia mūsų įvaizdžiui.

Kim Kardashian

Taip taip, turime tų drabužių, prie kurių įprantame, kurie patogūs arba gražiai atrodo paveikslėlyje. Tačiau kai kurių dalykų verta atsisakyti ir išbandyti naujus. Ypač jei galvojame, kad po plačiais drabužiais pasislėpsime, atsiminkime – platūs drabužiai užima daugiau erdvės, todėl tampame didesnės ir dar labiau matomos!