Valeria Levitin gimė Maskvoje, tačiau 16-kos emigravo į Ameriką. Moteris su valgymo sutrikimais pradėjo kovoti prieš 20 metų, vos sulaukusi 20-ojo gimtadienio.


Facebook nuotr.

Pusę savo gyvenimo Valeria praleido garsiai kalbėdama apie savo ligą ir padėjo kitoms moterims ir vyrams kovoti su anoreksija.

Tiesa, kai kam vos 23 kilogramus sverianti V. Levitin atrodė siekiamybė. Kiekvieną dieną jai teko atsakyti bent į šimtą gerbėjų laiškų, kuriuose ji garbinama ir šlovinama kaip grožio idealas.

„Sulaukiu daug laiškų iš moterų, kurios prašo pamokyti, ką reikia daryti, kad taptų panašios į mane ir būtų tokios pat lieknos, – pasakodavo Valeria. – Todėl aš noriu viešai dalintis savo ligos gydymo procesu ir parodyti, kokia baisi ši liga yra.“


Facebook nuotr.

Rodydama savo ligotą ir anoreksijos nualintą kūną Valeria tikėjosi, kad kitus žmones privers susimąstyti, kokios pasekmės jų gali laukti.

„Tai ne žaidimas, ne pokštas. Tai jūsų gyvenimas“, – perspėdavo ji.

Valerios anoreksijos užuomazgos prasidėjo dar vaikystėje, nes jos motina baiminosi, jog dukra užaugs stora moterimi.

Todėl jau nuo paauglystės V. Levitin pradėjo save alinti dietomis ir greitai tapo savo pačios šešėliu. Susigrąžinti buvusias formas jai buvo neįmanoma, nes organizmas maistą tiesiog atmesdavo.

Liesiausia pasaulio moteris daug metų kovojo už savo gyvybę, o milijonai jos sekėjų socialiniuose tinkluose meldėsi, kad ji įveiktų savo ligą. Deja, bet Valeria savo kovą pralaimėjo.