Pūsta, undiniška, tiesi ir suspaudžianti kiekvieną odos lopinėlį, trumpa, šluojanti žemę, gundanti, seksuali, o gal vienuoliškai kukli, raudona, balta... Kiekviena išsirenkam savąją - tobuliausią ir gražiausią. Jei nenori per vestuves atrodyti lyg neskoningai plunksnomis apkamšytas povas ar per siūles braškanti statinaitė, sužinok, kas jaunosioms tinka, o ko geriau vengti.

1 MITAS

Vestuvinė suknelė būtinai turi būti balta. Kitos spalvos simbolizuoja antrąją santuoką ir gali prišaukti nelaimes, taip pat - atrodo ne itin šventiškai.

Aida Kapočiūtė: „Taip - jei lygiuositės į nekaltąsias mergeles ir karalienės Viktorijos laikus, nes būtent iš ten ir atkeliavo baltos suknelės tendencija. Nors tai ir graži tradicija, tačiau tikrai nėra nieko blogo būti drąsesnėms ir savo vestuvių dieną svečius priblokšti netradiciniu suknelės koloritu".

2 MITAS

Suknelė neturi būti patogi, juk vieną dieną galima pakentėti tampant kelių metrų ilgio nuometą ir kenčiant korseto suspaustų šonkaulių skausmus.

A. K.: „Nors grožis ir reikalauja aukų, bet gal ne tokių baisių. (Juokiasi) Svarbiausia tą dieną nesiblaškyti dėl nesvarbių detalių, pasitikėti savimi, o kai veide bus šypsena, tai ir jausitės, ir atrodysite pačios gražiausios".

3 MITAS

Internetu galima nusipirkti puikią suknelę net jos gyvai nemačius, spalvos ir modelis visada atitinka 100 proc. O atspalvių paletė nuo „ivory", „white" iki „champagne" ir „diamond white" yra ta pati balta.

A. K.: „Tikrai būna atvejų, kai užsisakius suknutę internetu, ji būna tokia, kokios ir tikėjotės. Tačiau praktika ne kartą parodė, kad dažniausiai toks pirkinys neatitinka vaizdo nuotraukoje, o ir galima suknelių spalvų paletė yra plati, kartais merginas pasiekia ne pieno baltumo suknelė, kurios tikėtasi, bet, pavyzdžiui, salotinės spalvos, primenanti žalią vikšriuką".

4 MITAS

Jaunoji turi rinktis svajonių suknelę, neatsižvelgdama į savo figūros linkius. Juk ji bet kokiu atveju atrodys gražiausiai ir geriausiai!

A. K.: „Žinoma, ji bus pati gražiausia savo išrinktajam, tačiau visada rekomenduojama pasitarti su specialistu ar pačiai gerai išnagrinėti savo figūrą, jos pliusus bei minusus, kad tokios svarbios šventės metu neatrodytumėte komiškai".

5 MITAS

Raukinukai, nėriniai, „Swarovskiai" ir daug papildomų detalių suteikia puošnumo bei elegancijos.

A. K.: „Tai daugiau skonio reikalas. Vieniem gražu kuo daugiau blizgučių, kas, žinoma, suteikia prabangos įspūdį, o štai kitiems tai atrodo pigu ir visiškai nestilinga".

6 MITAS

Nuometas bei gėlės plaukuose - būtini nuotakos atributai, turintys simbolinę reikšmę ir visada gerai atrodantys.

A. K.: „Tai daugiau tradiciniai priedai. Jei aksesuarus tinkamai parinksite prie vestuvinės suknelės stiliaus ir pačios nuotakos išvaizdos, jie tikrai neatrodys blogai, bet nieko baisaus, jei nuspręsite jų atsisakyti. Kuklumas moterims tinka".

7 MITAS

Bateliai turi būti su kuo aukštesniu kulnu, kad jaunoji atrodytų elegantiškai ir iškilmingai.

A. K.: „Jei tai nėra mylimiausia jūsų avalynė, vestuvių dieną reikėtų nepersistengti. Aukštakulniai, net ir su nedidele pakulne, laikysenai suteikia elegancijos ir grakštumo, tačiau jei negalite paeiti - geriau jų atsisakyti, rinktis balerinos tipo batelius, nes linguodama ar šlūbčiodama atrodysite tiesiog komiškai".

8 MITAS

Nuotakos makiažas turi būti ryškus, kad nuotraukose matytųsi visi bruožai. Ir jo nereikia derinti prie suknelės - tai nieko bendro neturintys nuotakos įvaizdžio elementai.

A. K.: „Vestuvinis makiažas yra neatskiriama bendro įvaizdžio dalis, tad renkantis jį būtina atsižvelgti į nuotakos veido bruožus, charakterį, bendrą vestuvių temą ir, žinoma, suknelės modelį".

9 MITAS

Apatinis trikotažas turi būti toks, kaip iš amerikietiškų filmų: būtinai baltas, su daug nėrinukų, kaspinėlių, taip pat - pageidautinas korsetas.

A. K.: „Tai labai priklauso nuo pasirinktos suknelės, jei ji pasiūta iš storesnių audinių, kieto korseto ir daugiasluoksnio sijono, apatiniai gali būti tokie, kokių trokšta jaunosios širdis. Jei pasirinkote lengvesnį modelį, teks apsiriboti kūno spalvos apatiniu trikotažu".

10 MITAS

Pigiausias suknelės variantas - nuoma. Siuvimas ir pirkimas kainuoja kelis kartus daugiau (kainos prasideda nuo kelių tūkstančių litų), taip pat atima daug laiko.

A. K.: „Suknelės paieškos ar individualus siuvimas atima tikrai nemažai laiko, juk kiekviena nori šventės dieną atrodyti nepakartojamai. Kainų skirtumas priklauso nuo to, kuriame nuomos salone rinksitės suknutę ir kurių metų kolekcijos modelis tai bus, tad ji gali svyruoti nuo 500 iki 5000 litų ir daugiau. O štai individualaus siuvimo kaina priklauso nuo pasirinkto meistro (dizainerio ar siuvėjos) ir norimo suknelės modelio, audinių. Tai nebūtinai bus brangesnis variantas už suknelės nuomą".

11 MITAS

Geriausia į suknelės primatavimus arba suknelių salonus vaikščioti su dideliu draugių būriu arba jaunuoju (juk labai svarbu, ar jam tą dieną patiksi).

A. K.: „Jei būsimai nuotakai pačiai yra sunku priimti tam tikrus sprendimus, ji nori išgirsti nešališką nuomonę - į primatavimus galima pasikviesti artimą draugę ar šeimos narį, bet svarbiausia, kad tų nuomonių nebūtų per daug, nes tada apsispręsti tampa tik dar sunkiau. Manau, jog suknutę ir patį nuotakos įvaizdį galima ir visai smagu nuslėpti nuo jaunojo, kad jam tai būtų lyg mažas siurprizas vestuvių dieną, kuris neabejotinai jį sužavės".

12 MITAS

Daug nuogo kūno (gilios iškirptės, nuoga nugara) atrodo vulgariai ir netinka nuotakai. Vestuvės - ne vieta demonstruoti figūrą!

A. K.: „Tai itin individualu. Svarbiausia, kad būsima nuotaka vestuvių dieną jaustųsi gerai ir dėvėtų savo dydžio suknutę. Dažniausiai patariama rinktis tik vienos dalies apnuoginimą (pavyzdžiui, jei priekis atviras, nugara geriau uždaresnė, ir atvirkščiai), tačiau taisyklių be išimties šiuo atveju nėra. Nebijokite eksperimentuoti ir atrodyti originaliai".

13 MITAS

Geriausia siūti šilkinę suknelę, nes tokia ir patogiausia, ir prabangiausia.

A. K.: „Siūdinantis šilkinę suknutę - ji, žinoma, bus prabangi, o ir pats jausmas, kai jaunoji pasipuošusi tokios medžiagos apdaru, nenusakomas žodžiais... Tačiau jei būsima nuotaka nėra dėvėjusi šilkinių drabužėlių, didelio skirtumo ji gali ir nepajusti. Nepamirškime fakto, kad ši suknutė bus reikalinga tik vieną kartą, tad kartais geriau pinigėlius investuoti į svarbesnius pirkinius".

14 MITAS

Nuotakos nėštukės turėtų rinktis kuo platesnes sukneles, kad užmaskuotų pilvą.

A. K.: „Griežtų taisyklių šiuo klausimu nėra ir negali būti. Labai svarbu, ar nėštukė nori užmaskuoti savo pilvuką, o gal, atvirkščiai, svajoja jį pabrėžti ir pasidžiaugti savo gražiai apvalėjančia figūra. Labai geras pavyzdys pasaulinių žvaigždžių apranga ant raudonojo kilimo".

15 MITAS

Šiuo metu labai madingi ryškūs aksesuarai prie suknelės (raudonas ar mėlynas kaspinas, išsiskiriančios spalvos detalė, suderinta su jaunikio varlyte ar kaklaraiščiu, batais).

A. K.: „Ši mada jau senokai nusistovėjusi vestuvių aprangoje, tai tarsi tapo būtinybe. Labai svarbu, kad bendras jaunųjų įvaizdis būtų harmoningas. Ar tai bus labiau tradicinis variantas, ar ryškių akcentų kombinacija, priklauso tik nuo jų pačių. Svarbiausia - saiko jausmas, nesusikraukite visko, ką gražaus sukaupėte savo kraičiui".