Thea spalio 11 dieną planuoja ištekėti už 25 metais vyresnio Geiro. Apie tai ji smulkmeniškai visiems pasakoja. Ji, lyg suaugusi moteris, renkasi tortą, puokštę, ieško suknelės, dalinasi savo ir išrinktojo nuotraukomis. Dvylikametė aprašo, kaip įsivaizduoja šeimą, ko iš jos tikisi. 

Šie vieši mergaitės pasisakymai sulaukė didelio Norvegų susidomėjimo ir pasipiktinimo. Per vieną dieną šis tinklaraštis tapo populiariausiu. Įvairios organizacijos pradėjo aiškintis, kodėl mažametė taip elgiasi, šimtai žmonių skambučiais užtvindė Vaiko teisių apsaugos tarnybas ir kitas valstybines institucijas. Internetinėje erdvėje prasidėjo karštos diskusijos, skatinimai Theą apsigalvoti, viešas jos tėvų teismas. 

Galite lengviau atsikvėpti, ši norvegės istorija – gerai surežisuota socialinė provokacija, skirta patikrinti, kaip visuomenė reaguoja į tokias santuokas. Galima teigti, kad žmonės šį egzaminą išlaikė. Vos 12 metų sulaukusios mergaitės ir 37-erių vyro fiktyvios vestuvės yra skirtos paminėti Tarptautinę mergaičių dieną (spalio 11 d.). 

Kasdien pasaulyje pagrobiama 39 tūkst. mažamečių, kurios priverčiamos visam gyvenimui amžiną meilę prisiekti gerokai vyresniems, joms nepažįstamiems vyrams. Jos neturi pasirinkimo, jų negina jokie įstatymai ir teisės. Ir nors apie tai daug kalbama visame pasaulyje, tačiau niekas nesikeičia. 

Kaip jūs vertinate šią socialinę iniciatyvą?

Nuotraukas pamatysite ČIA.