Sudrėkinkite ausų krapštuką actu ir nuvalykite švarius nagus. Actas nuo nago paviršiaus pašalins visus likusius nešvarumus ir natūralių riebalų sluoksnį – nagų lakas ilgiau laikysis nenutrupėjęs. Nusiplaukite rankas vandeniu ir nusausinkite rankšluosčiu. Dabar galima nagus dengti nagų lako pagrindu.

Nemirkykite nagų prieš darant manikiūrą. Manikiūro specialistės taip daro norėdamos suminkštinti odeles aplink nagus. Tačiau nagas mirkomas išbrinksta, o džiūdamas šiek tiek pažeidžia lako sluoksnį, todėl greičiau nutrupa. Geriau odelėms suminkštinti patariama naudoto tam skirtą aliejų.

Nago forma turi atkartoti tą, kuri yra ties nagų odelėmis. Taip manikiūras atrodys kur kas dailesnis.

Nagų lako pagrindu iš pradžių padenkite nagų galiukus. Pirmam sluoksniui nudžiuvus pagrindu denkite visą nago plotą. Šis paprastas triukas apsaugos nulakuotus nagų galus nuo pažeidimų.

Prieš lakuojant nepatartina nagų lako buteliuką purtyti. Geriau jį pasukioti tarp delnų. Taip į laką nepateks smulkių oro burbuliukų, kurie patekę ant nago sutrumpins gražaus manikiūro galiojimo laiką.

Lakuojant nagus labai svarbu nepamiršti nago briaunos. Ji taip pat turi būti padengta ne tik nagų lako pagrindu, bet ir spalvotu nagu. Taip nuo nagų galų ilgiau nenutrupės lakas.

Nagų lakas greičiau nudžius, jei pirštus įmerksite į šaltą vandenį. Pučiant į nagus lakas džiūva lėčiau dėl šilto oro.

Manikiūrą būtina pabaigti apsauginiu lako sluoksniu. Jį reikia vėl iš naujo užtepti kas dvi dienas. Taip gražus manikiūras išliks labai ilgai.

Jei nuo nagų galiukų nutrupėjo lakas, nagų galus padenkite kitos spalvos nagų lako juostele. Taip nereikės iš naujo lakuoti nagų, o manikiūras atrodys žaismingai.

Paskutinė paprasta taisyklė – indus būtina plauti tik su pirštinėmis. Kitaip jokios gudrybės ir stebuklingos priemonės neišgelbės nuo aptrupėjusio nagų lako.