O ką daryti? Na, kaip valstybėje yra Konstitucija, taip ir šeimoje, toje mažiausioje visuomenės ląstelėje, kaip įprasta ją vadinti, turėtų būti irgi tam tikri įstatymai, taisyklės bei nuostatos. Jei jūs ir jūsų vyras jų laikysitės, tai net ir po 2530 metų nesigailėsite, kad susituokėte.

Šie patarimai subalansuoti moterims, tačiau, žinoma, santuokoje jų laikytis turi abu partneriai (atsižvelgdami į lyčių skirtumus).

1. Nekeiskite jo, keiskite save

Mėginimas keisti kitą asmenybę  beprasmiškas dalykas. Juolab, jo charakterį, įpročius bei ydas žinojote dar iki vedybų. Todėl užuot keitusios savo sutuoktinį, geriau mėginkite pakeisti savo požiūrį į jo trūkumus.

2. Eikite į kompromisus

Žinoma, šitą patarimą jau girdėjote milijoną kartų, tačiau  ar taip elgiatės gyvenime? Tas faktas, jog turite maisto šaldytuve, dar nereiškia, dar esate soti  dar reikia ir pasigaminti. Taip yra ir su kompromisų menu. O nusileisti  nereiškia pralaimėti abiem. Kompromisas  tai būdas, kai abu negauna to, ko nori, bet vis tiek jaučiasi laimingi, kad jo pasiekė.

3. Mažiau kalbėkite, daugiau darykite

O, taip, mes moterys tai dieviname. Paplepėti, ypač atvirai ir apie jausmus. Bet juk dauguma vyrų, įsidėmėkite, nemėgsta apie juos kalbėti. Atvirauti jiems sekasi sunkiai, ypač įvardinant savijautą, emocijas, be to, tokie pokalbiai juos vargina. Vyras savo meilę rodo veiksmais, ne žodžiais. Vertėtų mums, moterys, perimti šitą savybę. Vyras tikrai įvertins.

4. Neįsižeiskite dėl smulkmenų

Gal draugystės pradžioje ir būdavo progų, kai dėl menkiausios mylimojo pastabos ar jo nevykusio poelgio papūsdavote lūpytes ir vaidindavote didžiai įsižeidusią. Bet santuokoje šis triukas ilgainiui vyrui pabos. Juk kam patiks nuolat jaustis kaltu? Išmokite pažvelgti į savo elgesį iš šalies ir suvoksite, kaip kvaila nuolat įsižeisti.

5. Nepamirškite sekso

Nuovargis, galvos skausmas, nėra nuotaikos... Taip intymi šeiminio gyvenimo sfera apsitraukia pelėsiais ir voratinkliais. O visai be reikalo. Puoselėkite santykius, neatsisakykite malonumo būti su vyru.

6. Nebūkite savininkiška

Oi, oi, oi... Šita savybė būdinga savimi nepasitikinčioms moterims. Jei esate laiminga, jei pasitikite savo mylimu žmogumi, tai neuždėkite jam grandinių. Jei mėgsite varžyti jo erdvę, pavyduliauti, kontroliuoti, sekti kiekvieną jo žingsnį, tai darnos ir ramybės šeimoje nesitikėkite. Viskas viskas paranoja, nuolatinių santykių aiškinimusi. Kuo mažiau žinai, tuo ramiau miegi  girdėjote?

7. Būkite kantri

Santuokoje tikrai neišvengsite konfliktų ir ginčų. Geriausia, ką galite padaryti,  kontroliuokite savo emocijas. Kitaip pykčio įkarštyje galima išrėkti tokių žodžių, palyginimų, kaltinimų bei priekaištų, dėl kurių vėliau jums gali tekti labai gailėtis.

8. Saugokite paslaptis

Kai kurios moterys su draugėmis dalinasi viskuo, netgi intymiomis savo gyvenimo detalėmis, konfliktų analizėmis, perpasakoja vyro reakciją į vieną ar kitą dalyką. Įsidėmėkite  ne viską būtina išpliurpti draugėms. Jos apie jūsų vyrą tuomet susidarys nuomonę, o tai kokį kartą gali atsigręžti prieš jus pačią. Saugokite savo šeimos privatumą, neskalbkite asmeninių marškinių viešai.

9. Vertinkite ir branginkite

Vyrui svarbu (mums, moterims, beje, irgi) žinoti, kad moteris vertina tai, ką jis daro dėl šeimos, todėl pasakykite ar parodykite, kad vertinate jo pastangas, kad mylite jį, net jei kokia jo finansinė idėja ir nepasisekė.

10. Likite savimi

Galite pritarti vyrui, gerbti jo nuomonę, tačiau nepamirškite savo pažiūrų bei vertybių. Neišduokite savęs. Neatsisakykite savo pomėgių, draugų, aistrų  keliauti, fotografuoti, piešti. Kai jūs būsite įdomi sau, savo mylimajam, jam nereikės ieškoti įdomesnių moterų.