Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Tačiau šis siaubą keliantis neetiškas elgesys nėra toks retas, kaip norėtųsi manyti. Pateikiame realius pasibaisėtino gydytojų, medicinos seserų ar net poros išprotėjusių medicinos studentų elgesio pavyzdžius. Šios istorijos neišgalvotos ir nėra paimtos iš serialo „Grei anatomija“.

*1999 m. Niujorko chirurgas ant pacientės, kuriai atliko Cezario pjūvį, pilvo išraižė savo inicialus (dideles raides „A“ ir „Z“).

Sunkinanti aplinkybė: apygardos prokuratūra dar prieš septynerius metus iki minėtojo incidento gavo skundų dėl „daktaro Zoro“ (kaip jis imtas vadinti) – jo „pavojingu ir keistu“ elgesiu piktinosi daugiau nei dvidešimt pacientų ir keli jo kolegos.

*2010 m. seselė susileido sau nuskausminamųjų, skirtų pacientui, kuris buvo ruošiamas inkstų akmenų pašalinimo operacijai.

Sunkinanti aplinkybė: leisdamasi sau vaistus, sutrikusiam pacientui ji patarė susiimti ir įsivaizduoti, kad jis yra paplūdimyje arba kitoje malonioje vietoje.

*2000 metais viduryje operacijos chirurgas pašoko ir išlėkė į banką išsiimti pinigų.

Sunkinanti aplinkybė: apstulbusiems kolegoms jis pasakę grįšiąs po 5 minučių, tačiau grįžo praėjus 35 min.

*2000 m. vedęs gydytojas užpuolė savo nėščią meilužę su švirkštu rankoje, šaukdamas: „Padarysiu tau abortą!“

Sunkinanti aplinkybė: po šio niekšiško poelgio, minėtasis gydytojas turėjo pakankamai sveiko proto išmesti tuščią švirkštą į medicininių atliekų konteinerį artimiausioje ligoninėje.

Nuotr. Shutterstock

*2002 m. medicinos studentas iš Naujojo Džersio padovanojo savo draugei lavono, kuris turėjo būti kremuotas, ranką.

Sunkinanti aplinkybė: nukirsta galūnė vėliau buvo rasta stiklainyje to studento draugės (dirbančios šokėja vietos bare) bute.

*2011 m. An Arbore buvo nuteistas pediatras už tai, kad pro savo namų langą slapčia stebėjo, kaip persirenginėja jo kaimynė, 12 m. mergaitė.

Sunkinanti aplinkybė: mergaitė nuo gimimo buvo minėto gydytojo pacientė.

*2010 m. medicinos studentas paskelbė nuotrauką „Facebook“ svetainėje, kurioje užfiksuotas jo draugas, per anatomijos paskaitą pozuojantis šalia lavono.

Sunkinanti aplinkybė: nuotraukoje užfiksuotas studentas šypsosi ir laiko į viršų iškeltus nykščius.

* 2009 m. iš Viskonsino ligoninės buvo atleistos dvi medicinos seserys, perfotografavusios rentgeno nuotrauką, kurioje užfiksuotas paciento tiesiojoje žarnoje įstrigęs objektas, ir paskelbusios ją „Facebook“ svetainėje.

Sunkinanti aplinkybė: policijos teigimu, seselės perfotografavo rentgeno nuotrauką sužinojusios, kad minėtasis objektas yra sekso žaisliukas.

*2011 m. vienai chirurgei per sudėtingą operaciją asistentas padavė neveikiantį medicininį prietaisą, ir gydytoja prarado savitvardą.

Sunkinanti aplinkybė: gydytoja ėmė keiktis ir siautėti, trenkė minėtą prietaisą į grindis ir netyčia sulaužė laborantui pirštą.

*2009 m. gydytojas iš Teksaso valstijos įtikino apygardos šerifą sulaikyti dvi medicinos seseris, kurios apkaltino jį neetiška veikla.

Sunkinanti aplinkybė: savo kabinete gydytojas prekiavo vaistažoliniais preparatais.