1. Gėdingos akimirkos. Jei su savo vaikinu negalite dalytis nepatogiomis, „Amerikietiško pyrago“ vertomis akimirkomis, nutikusiomis jums vidurinėje mokykloje, tuomet su kuo galite? Nebijokite pradėti apie tai kalbėti, jei dar to nesate dariusi. Mes nenustebtumėme, jei jo akimirkos bus kur kas siaubingesnės nei jūsiškės.
2. Politinės pažiūros. Kaip jaučiatės dėl naujai priimto sveikatos apsaugos įstatymo? Jūs nebūtinai turite sutikti vienas su kitu, tačiau tai tikrai padėtų. Geri santykiai leidžia abiems diskutuoti apie savo filosofiją ir nepriimti opozicijos asmeniškai. 
3. Baimės ir nesaugumas. Kai kalbame apie baimes, mes neturime omeny jūsų kirminų fobijos. Mes kalbame apie dalykus, kurie priverčia jus nubusti su žilstelėjusiais plaukais. Kas jus neramina? Ką norėtumėte patobulinti savyje? Ką slepiate iš praeities? Būdama pažeidžiama, jūs rizikuojate, kad jus neteisingai nuteis, tačiau kur kas svarbiau – jūsų tikimybė būti suprastai.
4. Vaikystė. Paklauskite savo partnerio, koks jis buvo vaikas. Ar jis lengvai susidraugaudavo su kitais? Kokius žaidimus jis mėgo žaisti? Ar turėjo problemų mokykloje? Vaikystės prisiminimai yra įdomi tema pokalbiui, tačiau jie taip pat gali įlysti kur kas giliau ir parodyti, kaip jūsų vaikinas tapo tokiu asmeniu, koks jis yra dabar.
5. Buvę santykiai. Ši tema yra jautri, nes niekas nenori išgirsti savo partnerio, eilėmis gražbyliaujančio apie savo buvusiąją. Žinoma, yra skirtumas tarp praeities ilgėjimosi (arba rūstavimo ant jos) ir paprasčiausio pripažinimo to, kas buvo. Turėdamos pakankamai praktikos ir užsigrūdinusios laimingos poros išmoksta papasakoti, kodėl buvę santykiai baigėsi be to, kad netyčia palygintų savo dabartinį partnerį su senąja meile.
6. Šeimyninis gyvenimas. Žinojimas, koks yra partnerio auklėjimas ir santykiai su tėvais, yra itin svarbus, norint suprasti jo dabartinį požiūrį į šeimą. Jei nors šiek tiek mąstote apie ateitį su šiuo žmogumi, tuomet jums gali padėti, jei paklausite jo, kaip jis sutaria su savo tėvais. Kodėl jį piktina jo mama? Kodėl su savo sesėmis jis yra artimesnis, nei su broliais? Kaip jam patinka šeimos susitikimai? 
7. Dabartiniai įvykiai. Dėl informacijos pertekliaus, beveik neįmanoma žinoti viską, kas vyksta aplink mus. Štai čia ir pasireiškia komandinis žaidimas: paklauskite savo partnerio apie jo interesus, nesvarbu, ar tai būtų ekonomika, ar regioninė politika, ir pasižiūrėkite, gal galite iš jo ko nors išmokti. Kas žino, galbūt jūs padėsite jam susidomėti užsienio reikalais arba mokslo naujienomis.
9. Televizija ir filmai. Palyginus su politika ir asmeninėmis baimėmis, pramogos gali atrodyti ganėtinai lėkštos, tačiau psichologai diskusijas apie filmus priskyria prie kategorijos „gilios“, atsižvelgiant į tai, kad žmonės dėmesį sutelkia į personažo motyvus ir intrigas, o ne į, pavyzdžiui, seksualius pagrindinius aktorius.
10. Ateitis. Ar mums reikia klausti, kas yra baisiau nei ateitis? Nors mes nesakome, kad turėtumėte spausti savo partnerį kalbėtis apie jo planus dėl vedybų ir vaikų, mes tikime, jog nesvarbu, ar jis pats atvirai kalba apie juos, ar jūs jo tiesiogiai to paklausiate, jūs turite žinoti jo svajones, tikslus ir siekius. Ko jis siekia? Kas ji veda į sėkmę? Kur jis save įsivaizduoja po penkerių metų? Tas, kuris trokšta augimo ir nebijo nežinomybės, tikrai yra pakankamai dinamiškas, kad nusipelnytų jūsų.