„Elniukai pudu yra mažiausia elnių rūšis pasaulyje, jie užauga ne didesni už triušį. Jie labai prisitaikę gyventi aplinkoje, iš kurios yra kilę – Pietų Amerikoje, pietiniuose regionuose. Yra šiaurinių ir pietinių pudu. Tai labai mieli ir dailūs elniukai“, – sakė Kelno zoologijos sodo atstovas spaudai Christophas Schuettas.

Šiauriniai pudu gyvena Anduose, o pietiniai – Patagonijoje. Pietiniai pudu elniukai yra dar šiek tiek mažesni. Naujagimis Dulce šį pasaulį išvydo prieš šešias savaites Kelno zoologijos sodo pietinių pudu šeimoje. Zoologijos sodo prižiūrėtojai mažylio lyties dar nenustatė, jie kuriam laikui palieka jaunąją šeimą ramybėje.

Elniuko motinai Auryn Dulce yra dar tik antrasis palikuonis. Ji pati gimė Kelno zoologijos sode 2018-aisiais. Elniuko tėvas Dursley jau buvo kelis kartus susilaukęs palikuonių. Dulce broliui Deanui dabar yra 13 mėnesių. Mažylis jau keletą dienų džiaugsmingai tyrinėja savo lauke esantį aptvarą. Mažučių pietinių pudu kailis yra dėmėtas – panašiai kaip ir jų didesniųjų giminaičių.

„Biologiniu atžvilgiu jie yra elniai. Tai nepriklauso nuo kūno dydžio. Savo organizmu, natūraliu elgesiu, kilme jie yra susiję su mūsiškiais Centrinės Europos elniais, tačiau jie paprasčiausiai ieškojo ekologinės nišos, kur svarbus kūno dydis“, – sakė Ch. Schuettas.

Pudu yra maždaug perpus mažesni už iš Vokietijos kilusius elnius. Miško gyvūnai aktyviausi būna naktimis, jie mėgsta lapus, vaisius, gėles ir jaunus medžių ūglius.