Miegui besiruošianti dramblių banda buvo nufilmuota pirmadienį, maždaug 7 val. ryto, kai lėtai gulėsi ant žemės, sakė šią dramblių bandą stebintis Junano miško ugniagesių brigados narys Chen Shengyao.

Jis pažymėjo, kad per 12 dienų, kai jie pradėjo sekti šią bandą, tai buvo pirmas kartas, kai drambliai visi kartu sugulė miegoti. Prieš šį kolektyvinį poilsį miegodavo tik trys ar keturi drambliai, o kiti trys ar keturi gyvūnai likdavo jų saugoti.

Kad nepažadintų ir nesudrumstų dramblių poilsio, Chen Shengyao sakė, kad miego metu dronas pakyla į maksimalų 350 m aukštį. Anot ekspertų, paprastai drambliai dėl didelio kūno svorio negali ilgai gulėti, nes kitaip jų vidaus organams kyla problemų dėl spaudimo. Šie drambliai nukeliavo maždaug 500 km nuo savo gimtojo miško, kol trečiadienio naktį pasiekė Kunmingą – Junano provincijos sostinę.

Kai ši dramblių banda pabėgo iš rezervato, vietos valdžia pradėjo ją visą parą stebėti. Ji pasitelkė maždaug 410 žmonių, 120 automobilių ir 14 dronų, kad lydėtų ir užtikrintų šių dramblių saugumą.