Skaitytojas rašo: „Visai šalia vyksta statybos, bet abejoju, kad dar šiais laikais kas nors naudoja tokias medžiagas. Įtariu, kad išmestos rekonstruojamo seno namo plytos, kurių aplink čia pilna.“

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus visuomenės specialistas Irmantas Kuzas pranešė, kad savavališkai paliktos atliekos nurodytoje vietoje bus išvežtos per artimiausias dienas.

Grynas.lt primena, kad statybinės ir griovimo atliekos priimamos didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse, kurių adresai skelbiami regioninių atliekų tvarkymo centrų svetainėse.

Daugiau apie panašius pažeidimus paskaityti galite „Svetima gėda“ puslapyje ČIA. Ten taip pat rasite ir kitų panašių istorijų.

Dar vasaros pradžioje eurokomisaras Virginijus Sinkevičius pranešė, kad Lietuva turi problemų siekdama Europos Sąjungos (ES) numatytų tikslų 2025-iems metams, susijusių su atliekų tvarkymų. Pasak jo, esame tarp 10-ies ES šalių, kurios gali numatytų rodiklių nepasiekti. Statybinių atliekų rūšiavimas pristatant jas į atliekų aikštele yra viena iš atliekų, taip pat gamtos taršos mažinimo priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)