Skaitytoja rašo: „Įvažiuojant į Eičių kaimą, kairėje pusėje prieš posūkį, yra pramintas keliukas į mišką, kuriame truputį paėjus galima rasti nelegalų šiukšlyną.“

Kadangi tai Tauragės rajonas, kreipėmės į Tauragės rajono savivaldybę. Ji atsakė, kad dėl tokių atvejų bendradarbiauja su Aplinkos apsaugos departamentu, kuris atlieka tyrimą ir neradus kam atliekos priklauso įpareigoja susitvarkyti savivaldybę. Tiesa, pagal skaitytojo pateiktas koordinates rastas atliekas pati savivaldybė ir sutvarkė netrukus po iš žurnalistų gautos žinios.

Apie panašius atvejus galite pranešti „Svetima gėda“ puslapyje ČIA. Ten taip pat rasite daugiau istorijų apie gyventojų užfiksuotus aplinkosauginius pažeidimus.

Primename, kad Lietuvoje yra aiškiai reglamentuotos atliekų tvarkymo taisyklės, pagal kurias atliekos turi būti tvarkomos tik tam nustatytose vietose.

Lietuva pastaraisias metais yra padariusi daug darbų tobulindama komunalinių atliekų tvarkymo sistemą. Valstybiniame atliekų prevencijos ir tvarkymo plane 2021-2027 m. nustatyta užduotis savivaldybėms ir regionų plėtros taryboms, kad atliekų susidarymo vietoje sutvarkytų biologinių atliekų ir rūšiuojamuoju būdu surinktų komunalinių atliekų kiekis 2023 m. turi sudaryti ne mažiau kaip 60 proc., 2024 m. – 65 proc., 2025 m. – 70 proc., 2026 m. – 75 proc., 2027 m. – 80 proc. viso susidariusių komunalinių atliekų kiekio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)