Jau kitais metais šiauliečiai bus skatinami dar aktyviau rūšiuoti perdirbimui tinkamas atliekas. Šalia prekybos centrų pradės veikti taros supirktuvės. Jose bus superkama stiklo, plastiko, skardinė tara, popierius.

Šiauliečiai ir dabar stiklo, plastiko ar popieriaus atliekas gali išmesti į specialius spalvotus konteinerius, kurių yra beveik kiekviename gyvenamojo daugiabučio namo kieme. Tačiau , kaip matyti, vien taip skatinti rūšiuoti atliekas, nepakanka.

Jau kitais metais surūšiuotas atliekas bus galima pristatyti ir į taros supirktuves. Jas ketinama įkurdinti šalia didžiųjų miesto prekybos centrų. Šiaulių miesto savivaldybės aplinkos skyriaus vadovai tikisi, kad taros supirktuvės, paskatins gyventojus dar labiau rūšiuoti atliekas, mat už jas bus sumokama. Tikimasi, gal ir miestas taps švaresnis - gatvėse ir pakelėse nebesimėtys tušti buteliai.

Gyventojai galės už atlygį priduoti vienkartinę stiklo tarą, pavyzdžiui, įvairiausių alkoholinių gėrimų butelius bei duženas, taip pat visokius plastikinius butelius, aliumines gėrimų skardines. Už skaidraus stiklo kilogramą bus mokama 14 centų, už plastikinį butelį 3 centai, už skardinę 2. Mokama bus ir už popieriaus kilogramą. Priduoti bus galima ir depozito ženklu pažymėtą tarą.

Pirmosios taros supirktuvės atsirado Vilniuje, vėliau ir keliuose kituose didžiuosiuose miestuose. Šiauliuose iš pradžių turėtų pradėti veikti septynios supirktuvės. Tačiau vėliau, gyventojų pageidavimu, jų gali atsirasti ir daugiau.