„Aš asmeniškai manau, kad tokios atominės, kokią dabar buvo siūloma statyti, nereikia", - interviu „Žinių radijui“ ketvirtadienį pareiškė politikas.

Jis priminė, kad Vyriausybėje sudaryta komisija, kuri turėtų peržiūrėti visą energetikos strategiją, kur vienas iš pagrindinių klausimų yra Visagino AE ateitis. Buvusių valdančiųjų parengtą Visagino AE projektą V. Mazuronis sukritikavo dėl jo neaiškumo

„Man netiko tuo, kad nebuvo jokio aiškumo - pradėkime nuo politinio lygmens. Šiandien mes vieni ją statome, labai daug šnekame, bet šiandien realiai, šneku apie lenkus, nei latviai, nei estai neprisijungia prie jo. Jie visi remia, bet sako: „Mes remiame iki 2015 m., bet iki 2015 m. nedėsime nė cento“. O pagal tą koncesijos sutartį, kuri buvo Seime patvirtinta, iki 2015 m. dabar patikslintais perskaičiavimais turėtume investuoti apie milijardą litų ir po to neva spręsti, ką daryti toliau. O kas atsakys už tų pinigų įdėjimą, jeigu mes nestatome?“ - klausė „tvarkietis“.

V. Mazuronis taip pat pareiškė, jog tuo atveju, jeigu latviai ir estai neprisijungia prie jėgainės statybų, net neverta kalbėti apie siūlomą projektą. Jis suabejojo AE numatomais įrengti reaktoriais.

Klausiamas, ką daryti su referendumu, V. Mazuronis siūlė atsižvelgti į piliečių nuomonę.

„Referendumui reikia paklusti. Žmonės pasakė, kad tokios elektrinės statybai jie nepritaria. Man, kaip politikui, nesvarbu, kad tai buvo konsultacinis referendumas, jisai yra privalomas“, - teigė Aplinkos ministras.

2012 metų spalio 14 dieną įvyko referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos ir 62,68 proc. dalyvavusių referendume nepritarė jos statybai Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)