Daugiabučių namų kiemai nevalomi beveik savaitę. Per šį laiką dalis jų virto sąvartynais. Miesto valdžia atkerta, kad dėl netvarkos gyventojai pretenzijas turėtų reikšti vieni kitiems, o ne savivaldybei.

Savivaldybės ir namų administracijų sutartis dėl kiemų valymo baigėsi praėjusį trečiadienį. Būtent šią dieną paskutinį kartą ir buvo valomi uostamiesčio daugiabučių namų kiemai.

Daugiau jie nevalomi, nes nepasirašyta nauja sutartis dėl darbų.

„Rašikliai ir antspaudai paruošti. Tereikia sulaukti sutarties, kurią galėtume pasirašyti“, – vakar rytą tvirtino įmonės „Mano būstas LT“, kuriai priklauso šešios uostamiesčio daugiabučius namus administruojančios įmonės, Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.

Anot jo, situacija daugiabučių namų kiemuose prastėja.

Jūros šventė artėja, o situacija kasdien blogėja. Dabar vasara. Dalis žmonių išvažiuoja, bet didelė dalis atvažiuoja čia atostogauti.

Kai ilsiesi, šiukšlių visada yra daugiau“, – sakė M.Genys.

Vadovas vylėsi, jog artimiausiu metu sutartis dėl kiemų valymo su savivaldybe bus pasirašyta.

„Dabar esame išleidę darbuotojus nemokamų atostogų. Pasirašius sutartį, iš karto pradėsime dirbti“, – pabrėžė M.Genys.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, daugiabučių namų kiemai trečiadienį vėl turi būti valomi.

„Konkurso nugalėtojai paskelbti, sutartys patikrintos“, – vakar komentavo direktorius.

L.Dūda pabrėžė, kad patiems gyventojams reikia mažiau šiukšlinti. Pagal Miesto tvarkos taisykles už tokius veiksmus gresia bauda.

„Tačiau reikia sugauti už rankos. Jei kieme netvarka, gyventojai turi reikšti priekaištus vieni kitiems, o ne savivaldybei, kad ši kažko per vieną dieną nespėja padaryti. Juk šiukšlės iš mėnulio nenukrenta. Kiemuose savivaldybės darbuotojai jų taip pat neprimėto“, – pastebėjo direktorius.

L.Dūdos manymu, savivaldybė ir taip per daug viskuo rūpinasi.

„Žmonės kiemus turėtų valyti patys. Taip yra Panevėžyje, Kaune. Ateityje taip bus ir Klaipėdoje, tačiau tam reikia laiko ir pinigų“, – pabrėžė direktorius.