„Jau iš tolo pamačiau, kad čia tas šlaitas visai nuslinko. Tikrai pavojinga eiti. Reikia žiūrėti žengiant kiekvieną žingsnį. Man atrodo, kad ir to namo viršuje tvora gali kartu su šlaitu žemyn nulėkti. Viskas padaryta bet kaip. Aš mačiau, kaip tie darbininkai atsiet dirbdavo“, - sakė Žaliąja gatve lėtai ėjusi alytiškė.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Žuromskas teigė, kad Žaliosios gatvės problema jiems žinoma, situacija stebima ir verčianti sunerimti.

„Dabar vyksta pirkimo procedūros. Ieškome ekspertų, kurie galėtų deramai įvertinti, iš kur Žaliojoje gatvėje teka vanduo, kodėl slenka šlaitas. Čia jau reikalinga ir geologinė ekspertizė. O galinčių atlikti tokią paslaugą ekspertų nėra tiek ir daug“, - kalbėjo K. Žuromskas.

Nesėkmės Žaliąją gatvę užklupo dar praėjusių metų rugsėjo mėnesį. Tuomet po naktį miestą užklupusios liūties Ligoninės gatvėje medžių lapais užsikišo lietaus surinkimo angos, vanduo išplovė gruntą, kuris užliejo pėsčiųjų ir dviračių taką, atsivėrė skylė prie laiptų, įgriuvo dalis šaligatvio.

Gruodžio mėnesį, neatlaikęs darganoto oro, pradėjo slysti ir šlaitas. Darbininkai pavojingą vietą aptvėrė metaline tvora, „stop“ juostomis.

Netrukus iš žemės stipria srove ėmė veržtis vanduo. Tuomet Žaliojoje gatvėje darbus atlikusios įmonės „Kaminta“ statybos direktorius Mangirdas Bigenis teigė, kad kol šalta – šlaitas laikysis.

Nepaisant nuslinkusio šlaito, Alytaus miesto savivaldybė Žaliąją gatvę gruodžio pabaigoje pridavė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Alytaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus sudarytai komisijai.

Iš karto po to Alytaus miesto savivaldybė uždarė dalį gatvės, nes pėstiesiems ten vaikščioti tapo pavojinga dėl slidumo ir susidariusių ledo luitų. Toks pats draudimas Žaliojoje gatvėje galioja ir šiuo metu.