„Esame iš Antanavo kaimo. Turim mažą daržą, šiltnamį, kuriame užauginom pamidorą. Jis veria 1,784 kg. Tai pirmas mūsų toks užaugintas. Antras toks auga, laukiam, kada galėsim nuskinti ir pasverti“, – sakė Elita.

Moteris tikina nieko ypatingo nedariusi, pomidoras milžinas užaugo tarsi savaime, net daigai buvo ne jos, o dovanoti kaimynės.

„Turėjome pamidorų daigų, bet kaimynė pasiūlė dar savų, pasakiau, kad kelis paimsiu. Tikrai nesitikėjau, kad iš jų užaugs toks pomidoras.

Nenaudojome trąšų, tik meile ir rūpesčiu auginom. Kiekvieną dieną ėjom, žiūrėjom su visa šeima kaip auga ir grožėjomės juo.

Buvom labai nustebę kaip pats stiebas atlaikė tokį pamidorą, nes kotas buvo ne iš storųjų. Dabar ant to paties stiebo auga kiti, tikimės, kad užaugs dar didesni nei šitas – valgomasis CICCIO“, – pasakojo ji.

Apie ypač didelius Lietuvoje užaugintus pomidorus žiniasklaidoje rašoma kone kasmet. Tiesa, rekordai.lt nurodo, kad didžiausias pomidoras buvo užaugintas stikliniame šiltnamyje 2014 m. rugpjūtį. Jį išaugino šilalietė Danguolė Murauskienė. Pomidoras svėrė 1,86 kg.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją