Šiauliečių pora kačiukus iš karto atvežė veterinarui. Paulius Šėvelis patvirtino, kad vienam lūžusi koja, tiesa, lūžis senas, kaulai jau spėję sugyti, bet kačiukas liks šlubas, mat lūžis sugijo blogai. Matyti, kad katinais niekas nesirūpino. Nors šį kartą patvirtinimo, kad gyvūnas buvo kankintas - nėra.

Kiti du katinai, mano veterinaras, tiesiog išsekę. Gavę vitaminų ir gero maisto gyvūnai turėtų sustiprėti. Gali būti, kad vienas kačiukų sunkiai vaikšto dėl išsekimo arba dėl sutrenkimo. Iš veterinarijos klinikos geradariai keturkojus išsivežė namo. Patys jų laikyti negali, taigi ieškos naujų namų. Tiek katinus pamiškėje surinkę šiauliečiai, tiek veterinaras sako, kad tai ne pirmas kartas, kai tenka gelbėti bet kur išmėtytus gyvūnus. P. Šėvelis piktinasi tokiu elgesiu su gyvūnais - jis sako, kad sulaukus nepageidaujamos šuniukų ar kačiukų vados gyvūnus galima tiesiog atnešti į prieglaudą, iš čia juos pasiims augintinių pageidaujantys geri žmonės.

Itin žiaurus elgesys su gyvūnais sukrėtė praėjusią savaitę. Šiauliuose, vieno daugiabučio kieme rasti trys kačiukai, kuriems buvo išbadytos akys. Tą kartą veterinaras patvirtino, kad akys gyvūnams išbadytos tyčia, tai matyti pagal traumos specifiką ir kitas aplinkybes. Pasak veterinaro, trys kačiukai vienu metu toje pačioje vietoje jokiu būdu negalėjo patirti vienodų sužalojimų, juolab, kad pati trauma yra tokia sunki, kad mažas katinėlis gamtoje taip negalėjo susižaloti. Policija pradėjo tyrimą, tačiau pranešimų apie įtariamuosius kol kas nėra.