Pagyvenusių žmonių pora savo individualaus namo kieme susirentė pašiūrę ir augina ten vištas. Kiek? Tik jie vieni ir žino. Tuo metu artimiausi kaimynai skundžiasi, kad tiesiog dūsta nuo vištų mėšlo smarvės, mat kaimynų vištidė - vos ne po langu. Neapsikentusi savivaldybė ėmėsi problemą spręsti iš esmės - taisyklėmis nurodė, kiek vištų galima laikyti.

Šiaulių savivaldybės išplatintame pranešime rašoma: „Sulaukus gyventojų skundų dėl laikomų ūkio paskirties paukščių, atliktos apklausos Medelyno ir Rėkyvos seniūnijose. Apklausos rezultatai skyrėsi, todėl patvirtinto dvi skirtingos nuostatos. Rėkyvos seniūnijoje ir kitose miesto vietose gyventojai be kaimynų sutikimo gali laikyti iki 10 ūkio paskirties paukščių, jei namų sklypas ne mažesnis nei 20 arų. Medelyno seniūnijoje ši nuostata galioja laikantiems iki 5 ūkio paskirties paukščių ne mažesniame nei 20 arų sklype. Kitais atvejais būtinas aplinkinių kaimynų sutikimas.“

Jeigu kiltų ginčas Rėkyvos seniūnijoje, vargu ar šis direktoriaus įsakymas ką nors išspręstų, mat šiame rajone dauguma individualių namų stovi sodų bendrijose, o joms galioja savos taisyklės.

Tuo metu Medelyno seniūnijoje kaimynų vištidės smarve kvėpuojanti moteris sako, kad vargu ar politikai sudrausmins vištas laikančius kaimynus. Mat vištas laikantys įsigudrina jas slėpti - vos sužino, kad atvažiuos komisija, vištas sukiša į maišą ir kažkur išveža. Vakare parsiveža.

Medelyno seniūnas mano, kad tokiu atveju be policijos nebus apsieita, mat pareigūnai gali nutarti apžiūrėti teritoriją ir be gyventojo leidimo.

Gal baudos sutramdys mieste naminius paukščius laikančius miestelėnus?