Tarybai siūloma pritarti iš biudžeto skirti 14 mln. litų.

Anot savivaldybės, projekto kaina kyla dėl aukštesnių reikalavimų pastato energetinei klasei (anksčiau buvo planuota C klasė, dabar – A). Planuojama, kad padidėjusi projekto kaina dėl to atsipirks per 8 metus.

Sausio pabaigoje Vilniaus savivaldybė pradėjo ir pirkimo procedūras šiam darželiui statyti.

Modernaus Santariškių darželio projektas, pasak savivaldybės, jau paruoštas, gauti reikalingi leidimai. Jis turėtų atitikti aukščiausią energetinio efektyvumo klasę – A. Pastate taip pat ketinama įrengti atsinaujinančių šaltinių – geoterminį – šildymą.

Darželio statyba, gavus finansavimą, truktų iki 18 mėnesių.

Verkių seniūnas Vaclavas Gulbinovičius tvirtino, kad savivaldybė dar prieš metus gavo kelis šimtus tėvų parašų.

„Matyt, dabar gauta dar daugiau, nes per metus atsirado naujų namų, šalia yra Jeruzalės mikrorajonas, kuriame taip pat nėra nė vieno savivaldybės darželio, tik vienas katalikiškas. Taigi poreikis – tikrai didelis“, – tvirtino seniūnas.

Jis tikina neįsivaizduojantis, kaip tėvai bando spręsi problemą šiuo metu.

„Nežinau, gal į Žirmūnus, gal į Fabijoniškes siunčia. Bet tikėtina, kad kai kurie samdo aukles“, – sakė jis.

Tarp laimingųjų – dar 820 vaikų

Nuo 2011 m., savivaldybės duomenimis, suremontavus kai kurias darželiuose esančias ir panaudojus kitas savivaldybei priklausančias patalpas, sukurta daugiau kaip 850 naujų vietų sostinės darželiuose.

Artimiausiu metu, 2013 ir 2014 m., planuojama įsteigti dar bent 820 vietų – Viršuliškėse, perkėlus Šolomo Aleichemo mokyklą į kitas patalpas, taip pat pastačius naujus darželius Perkūnkiemyje, Santariškėse. Be to, ieškoma galimybių steigti papildomų vietų Žolyno gatvėje, taip pat reorganizavus vieną specialiąją mokyklą, Dvarčionių pradinėje mokykloje, Centro mokyklos atskirame pastate. Taip pat remontuojamos „Mažojo Trinapolio“ darželio patalpos, kad ten būtų įkurta dar bent 80 vietų jau šiemet.