Jeigu nendrės, kaip techninis augalas, pjaunamos ūkiniams tikslams (techninių augalų (nendrių, gluosnių ir kt.) žaliavos ruošimas, augalų ar jų dalių naudojimas dekoratyviniams tikslams) – vadovaujamasi Laukinės augalijos išteklių naudojimo tvarka.

O jeigu vandens augalija, taip pat ir nendrės, pjaunama vandens telkinio tvarkymo tikslais, tuomet asmenys turi vadovautis Paviršinių vandens telkinių tvarkymo reikalavimų aprašo reikalavimais. Tai reiškia, kad privaloma pranešti arba teikti projektą Aplinkos apsaugos agentūrai“, – sakė Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Ž. Majauskaitė.

Kartu aplinkosaugininkė primena, kad visi norintys susitvarkyti pakrantes turi prisiminti ir kitus svarbius reikalavimus bei dabar galiojančias taisykles.

„Žemės savininkai, norintys savo teritorijoje susitvarkyti vandens telkinių pakrantes, turėtų luktelėti, nes šiuo metu galioja draudimas atlikti vandens telkinių tvarkymo darbus. Vandens telkinio tvarkymo darbus draudžiama vykdyti vandens paukščių perėjimo, pavasarinio žuvų neršto ir migracijos laikotarpiu nuo kovo 15 iki birželio 30 dienos“, – priminė Ž. Majauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją