„Mūsų pareigūnai reidus įvairiose žvejybos vietose atlieka nuolat, kad būtų laikomasi mėgėjų žvejybos taisyklių. Siekiame išaiškinti šiurkščius ir sistemingus pažeidimus bei griežtinti sankcijas nuolat pažeidimus darantiems asmenims“, – sako Gyvosios gamtos apsaugos departamento vedėja Mantė Ramanauskienė.

Taip pat aplinkosaugininkė atkreipia dėmesį, kad, nustačius žvejybos pažeidimą, asmenys gali netekti ne tik žvejybos įrankių, bet ir plaukiojimo priemonės.

Gegužės 1 d. Utenos aplinkosaugininkai Alaušo ežere ties Bikuškių kaimu asmuo žvejojo iš plastikinės valties, naudodamas ne tik 4 skritulius, kurie šiuo metu yra draudžiami, bet ir vieną tinklinį įrankį. Tokiu būdu jis neteisėtai sugavo 2,1 kg kuojų. Žala žuvų ištekliams siekia 31,50 euro.

Ankstų gegužės 2-osios rytą Kauno pareigūnai Kauno mariose Kaišiadorių rajone nustatė asmenį, ne mėgėjų žvejybos įrankiais – statomaisiais tinklais, sugavusį lyną, lydeką, 2 karšius ir 10 kg kuojų, plakių, karosų. Suskaičiuota žala žuvų ištekliams – 690 eurų.

Tos pačios dienos vidurnaktį Gyvosios gamtos apsaugos departamento pareigūnė kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais Biržų Širvėnos ežere nustatė asmenį, neteisėtai gaudžiusį žuvis 4 statomaisiais tinklais. Asmuo aplinkosaugininkams yra žinomas, ne kartą baustas už žvejybą tinklais ar jų laikymą. Nustatyta, kad jis pagavo 21 ešerį, 3 karšius ir 1 karosą. Padaryta 423 eurų žala žuvų ištekliams.

Alytaus pareigūnai gegužės 4-osios naktį Daugų ežere Alytaus rajone žeberklininkus, nudūrusius 4 karšius ir lyną. Jiems teks atlyginti gamtai padarytą žalą – 500 eurų.

Taip pat visiems pažeidėjams gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų ir teks atsisveikinti su žvejyboje naudotomis valtimis bei įrankiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją