Aplinkosaugininkai skubiai nuvykę į įvykio vietą prie ežero sulaikė automobilyje mėginusius sprukti pažeidėjus.

„Tik pastabėję automobilį supratome, kad tai jau ne pirmą kartą neteisėtai statomaisiais tinklais žvejoję asmenys. Už tokį patį pažeidimą asmenys buvo įkliuvę aplinkosaugininkams gruodžio mėnesį, todėl juos atpažinti nebuvo sudėtinga“, – sako Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Audrius Mačiukas.

Šį kartą pažeidėjams teks atlyginti 3695 eurų žalą už neteisėtos žvejybos metu sugautus 1 sterką, 2 lydekas, 7 žiobrius, 5 šapalus, 11 karšių bei 45 kg – ešerių, kuojų, plakių, karosų. Administracinė bauda gali siekti 300 eurų, taip pat iš asmenų paimta guminė valtis, tinklai ir žuvys.

Aplinkosaugininkai įspėja, kad pavasario laikotarpiu draudžiama gaudyti lydekas, sterkus, kiršlius ir jau balandžio 1 d. įsigalios salačių gaudymo draudimas, todėl pastebėjus neteisėtos žvejybos atvejus prašom kreiptis telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją