Leidžiantis gilyn po vandeniu visos spalvos tampa tiesiog pilkos. Giliausiai matomi violetiniai masalai, o štai raudoni savo spalvą praranda patys pirmieji. Jei vanduo nėra skaidrus, gali pakakti jau metro gylio, kad raudona spalva taptų tiesiog pilka. Negana to, žuvis tyrinėjantys mokslininkai teigia, kad lašišinių šeimos žuvys – upėtakiai, šlakiai, lašišos – raudonos spalvos apskritai neskiria.

Vis dėlto yra tokia teorija, kad raudona spalva būtent todėl ir yra tokia veiksminga, kad po vandeniu tampa tiesiog pilka. Tad raudonas masalas žuvims atrodo natūraliai ir negąsdina jų savo ryškumu. Keista, ar ne? Kabiname raudoną masalą, manydami, kad juo išprovokuosime žuvies agresiją, o pasirodo, kad gauname visiškai priešingą rezultatą.

Daugiau skaitykite čia.