„The Fish Call™“ yra mažytis elektroninis žuvis priviliojantis aparačiukas, kurį išrado 16-metis Džekas Danosas ir jo tėtis. Kol kas tokie aparačiukai dar tik gaminami, bet išradėjai tikisi sulaukti didelės paklausos tarp žvejų mėgėjų.

„The Fish Call™“ žvejybos aksesuarą labai lengva naudoti. Tereikia jį įjungti ir įmesti ar tiesiog įdėti į vandenį. Prie šio aparato taip pat pridedamas ir mažytis inkaras, jei norite naują žaisliuką išlaikyti vienoje vietoje. Daikčiukas netrukus ima leisti garsus ir vibracijas, atkartojančius tokius garsus ir vibracijas, kuriuos skleidžia besimaitinančios žuvys. Tokiu būdu žuvys susidomi, ar kur nors netoliese nėra masalo ir priplaukia arčiau jūsų meškerės.

Kokiu principu veikia „The Fish Call™“? Išradėjai šiuo metu naudoja užpatentuotą „TactiBite™“ garso ir vibracijų technologiją, skatinančią žuvis rungtis dėl maisto ir čiupti masalą agresyviau. Prietaiso kūrėjai naudojosi hidrofonais ir kompiuterinėmis technologijomis tam, kad įrašytų būtent tokius garsus, kokius skleidžia besimaitinančios žuvys. Technologijos buvo išbandytos ir gėluose, ir sūriuose vandenyse.

Daugiau skaitykite čia.