Pasak Neringos mero Dariaus Jasaičio, taip būtų sukurta galimybė lankytojams grožėtis kraštovaizdžiu iš viršaus nekeliant grėsmės kopoms.

„Tai nėra utopija. Prie šio projekto jau dirbame, kalbėta su tarybos komitetų pirmininkais, net kreiptasi į elektrikus dėl galimybės statyti pastotes. Manau, kad oro gondolos virš nuostabių nerijos kopų būtų įspūdingas turistų traukos objektas. Ir gamta nebūtų žalojama žmonių kojomis", - dienraščiui teigė Neringos meras D. Jasaitis.

Anot jo, Naglių rezervate galima būtų ant aukštų stulpų įrengti gondolų liniją su savotišku pažintiniu apžvalgos ratu, kuris veiktų visus metus.

Šiai idėjai pritaria ir Neringos tarybos Kurorto, turizmo plėtros ir verslo komiteto pirmininkas Dovydas Mikelis, sakydamas, kad oro gondolų galbūt reikėtų ir virš Parnidžio kraštovaizdžio draustinio. Kaip blogesnę alternatyvą tarybos narys mato ir medinį apžvalgos taką ant polių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)