Vandentiekis Kretingoje atnaujintas prieš 7 metus, tuomet pastatyti ir vandens gerinimo įrenginiai. Tačiau pirmą kartą per tiek metų tenka dezinfekuoti visą miestui tiekiamą vandenį, į jį kas valandą pilant po daugmaž 600 g natrio hipochlorito.

„Chloras yra labai aktyvus ir lakus elementas. Jo įpylus į atvirą indą maždaug po 10-20 minučių laisvai galima gerti vandenį. Jis išgaruoja, o jei net ir neišgaruoja, nėra kenksmingas“, – LNK televizijai sakė „Kretingos vandenų“ vadovas Gediminas Valinevičius. 

Reportaže sakoma, kad dabar vanduo smirda, bet tai geriau nei matyti besiraitančius bestuburius vandenyje.

Pirmieji gyvius pastebėjo pietinio rajono naujakuriai, kurie keitė vandens filtrus. 

LNK televizijos kalbintas vietinis gyventojas sakė pats savo akimis pas kaimyną matęs judančius baltus kirminukus. 

„Aš pats bestuburis esu, tai nebijau, neturėtų prikibti prie manęs“, – pajuokavo kitas Kretingos gyventojas. Vyras sako virimui tebenaudojantis vandentiekio vandenį.

Vandentiekininkų teigimu, šios kirmėlytės nėra pavojingos, sukelia tik pasišlykštėjimą. Visgi kirmėles nutarta nuodugniau ištirti. Tyrimus padeda atlikti Klaipėdos universitetas. Kol kas tik spėliojama, iš kur į vandentiekį pateko kirmėlės. Gali būti, kad jos pateko iš šulinio namuose, kuriuose naudojama mišri vandens tiekimo sistema. Kitas variantas – į  vandentiekio švaraus vandens rezervuarus galbūt pateko uodų lervų. 

Vanduo Kretingoje bus dezinfekuojamas kasdien dvi savaites, o paskui dar ir profilaktiškai sykį per mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)