„Liepos pirmoji diena simboliška. Mes šiandien čia, nes po nemažo laiko pradedame daryti vieną iš ES finansuojamo projekto objektą – veterinarijos gydyklą su karantinu“, – pirmadienį per kapsulės įkasimo renginį kalbėjo zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas.

Darbus numatyta baigti 2020 metų kovą. Daugiau kaip 1 mln. eurų vertės statybos darbus atliks bendrovė „Neostata“.

„Mes statome šį pastatą dėl gyvūnų gerovės, tęsdami Tado Ivanausko kurto zoologijos misiją ir tikimės, kad labai pasitarnaus gyvūnams, Kaune ir valstybės labui“, – sakė A. Didžiokas.

Šios statybos – dalis ilgalaikio zoologijos sodo rekonstrukcijos projekto.

„Pats procesas buvo nelengvas – dėkoju ne tik čia susirinkusiems, bet ir dirbusiems su pirkimu, dirbantiems su projektu. (...) Didelė komanda ilgai ir sunkiai dirbo, bet šiandien jau pamatai yra, įkasame kapsulę, tikimės kitais metais šioje vietoje turėti pastatą“, – kalbėjo zoologijos sodo direktorius.

Aplinkos ministerija pernai gegužę iš zoologijos sodo perėmė rekonstrukcijos viešųjų pirkimų organizavimą, kai zoologijos sodui kelis kartus nepavyko surengti konkurso rekonstrukcijai.

Nerimaujama, kad pernelyg užsitęsę darbai gali sukliudyti laiku baigti projektą, dėl to gresia prarasti apie 12 mln. eurų projektui skirtą finansavimą.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika BNS anksčiau yra sakęs, kad projekto pabaiga – 2023-ieji, o tai gana trumpas terminas, į kurį suspėti bus sunku.

Zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2 tūkst. gyvūnų.

2013 metais dėl prastos būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija panaikino Kauno zoologijos sodo, kaip pilnateisio nario, statusą ir pakeitė jį į kandidato.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)