Kanadoje gyvenanti mergina Daniel Grey pastatė spalvotą Eskimų namelį iš 500 spalvotų plytų, kurios buvo pagamintos pilant vandenį į pieno pakelius ir nudažant jį įvairiausiomis spalvomis.

Darykite didesnius blokus pamatams, o namelio viršuje stenkitės naudoti mažesnius blokelius. Iglu turi būti statomas maždaug ant metro gylio sniego pagrindo. Suprantama, kad yra sunku rasti vietą, kur sniegas būtų 1 metro gylio. Todėl galite sunešti sniegą į planuojamą statyti vietą ir palikti pastovėti kelioms valandoms.

Kiekvieno bloko kraštai turi būti nušlifuoti ir suformuoti teisingu kampu, kad gerai susijungtų su kitais blokais. Neišsigąskite jei pamatysite įtrūkimų blokuose, visą tai galėsite pataisyti vėliau. Svarbiausiai dedant blokus apačioje, dėti juos skersai, kitaip statysite bokštą, o ne kupolo formos namelį. Apačioje statykite didesnius blokas ratu ir dėkite juos į apskritimą. Viršuje dėkite vis mažesnius blokelius. Tik nepamirškite įėjimo.

Kai pagaliau uždarote iglu, laikas užglaistyti visus įtrūkimus su sniegu. Namelio vidus turi būti nušlifuotas iš vidaus. Tai galite padaryti rankomis. Šlifuoti reikia todėl, kad toks vidus taps lygus ir sustabdys vandens varvėjimą viduje.

Iglu – eskimų žiemos būstas. Kupolo formos, 3-4 m skersmens, apie 2 m aukščio, statomas iš suslėgto sniego ar ledo blokų. Esant giliam sniegui įrengiamas koridorius. Išėjimas iš iglu turi būti žemiau grindų lygio, kad vyktų vėdinimas, tačiau būtų išlaikoma ir termoizoliacija. Šviesa į pastatą patenka per sniegą, nors kartais kaip langas įstatomas skaidraus ledo luitas ar ištempiama ruonio gleivinė.

Eskimai neretai įkuria ištisas iglu gyvenvietes, kur pastatai tarpusavyje sujungti posnieginiais praėjimais. Statinio vidus neretai padengiamas odomis. Apšildymui užtenka taukinės lempos skleidžiamos šilumos. Vidinis sniego paviršius išsilydo, bet netirpsta, o vėliau atšalęs virsta ledu ir dar labiau sustiprina pastatą. Temperatūra iglu viduje gali pakilti iki 16 °C.

Iglu Bafino žemėje