Į Etaplius.lt redakciją skaitytojas Vytautas atsiuntė nuotraukų, kuriose jis užfiksavo, kaip atrodo kačių šėrykla Klevų gatvėje. Šalia įrengto ženklo galima rasti ne tik katėms skirto maisto, bet ir gyventojų suręstų pašiūrių iš celofano, šakų ir kitokių medžiagų.

„Savivaldybė šėryklas įrengti įrengė, o prižiūrėti pamiršo. Kas čia per savivaliavimas? – piktinasi šiaulietis. – Betrūksta, kad pradėtų šiukšles pilti ir automobilių padangas nešti. Į ką visa tai darosi panašu? Utilizuoti benames kates reikia, o ne šerti. Dar ligas ims platinti“.

Šiaulių mieste yra dešimt kačių šėryklų ir aštuonios šunų vedžiojimo aikštelės. Šiuo metu kaip tik vyksta konkursas ir šią savaitę paaiškės, kokia įmonė jas prižiūrės.

„Kol kas prašėme, kad šėryklas prižiūrėtų kačių šėrėjos. Gyventojų nepasitenkinimo esame sulaukę dėl šėryklų, esančių Klevų gatvėje, Rėkyvoje, Vilniaus gatvėje, pietiniame miesto rajone. Tas karas tarp gyventojų ir kačių šėrikių buvo ir prieš atsirandant šėryklas žymintiems ženklams. Atsižvelgdami į gyventojų pageidavimus, ieškosime naujų vietų, juo labiau, kad kiti gyventojai pageidauja, kad jų kieme atsirastų šėrykla“, – Etaplius.lt aiškina Viešosios tvarkos ir civilinės saugos skyriaus vyr. specialistė Lilija Vaičeliūnienė.

Įrengus šėryklas - daugiau tvarkos

Kačių šėrykloms vietos buvo parenkamos, atsižvelgiant, į daugiabučių namų bendrijų pirmininkų ir administratorių nuomonę. Pasiūlymų pateikė ir gyvūnų globos namai.

„Anksčiau katės buvo šeriamos prie laiptinių įvairiu gyventojų atneštu maistu. Įrengus kačių šėryklas, gyvūnai renkasi vienoje vietoje, juos lengviau stebėti, vėliau sterilizuoti arba kastruoti, sužymėti. Atsirado daugiau tvarkos. Nuo to geriau visiems.

Naikinti sveikų kačių negalima, o gyvūnų globos namuose vietų skaičius ribotas, tad visų benamių kačių ten nesutalpinsi. Žmonės neatsakingai elgiasi su gyvūnais, išmesdami juos į gatvę, o gailestingesni jais rūpinasi“, – sako V. Vaičeliūnienė.

Kačių šėryklas ir šunų vedžiojimo aikšteles prižiūrėsianti įmonė jas lankys kartą per savaitę.

„Kad katėms skirtas maistas neapsnigtų, nedrėktų, mielu noru įrengtume stogelius, tačiau tam dar neturime lėšų. Viskam savas laikas“, – Etaplius.lt teigia specialistė.

Kačių šėryklų ženklams įrengti buvo skirta apie 3 tūkst. Lt, surinktų už gyvūnų daugiabučiuose namuose laikymą, o sausam kačių maistui, indams, jo išvežiojimui per mėnesį – 3 400 Lt.