Minesotos valstija prie šiaurinės Jungtinių Valstijų sienos vadinama 10 tūkstančių ežerų valstija, o jos gyventojai – išeiviai iš Vokietijos ir Skandinavijos kraštų – gana ramiai sutiko žinias apie šalčio bangą. Kai kuriems iš jų tai netgi patiko, nes galiausiai po šiltų žiemų užšalo ežerai ir tvenkiniai.

„Man tai patinka, todėl ir pirkome šią vietą. Labai mėgstame poledinę žūklę. Upėtakiai čia iki poros kilogramų, nors dažniausiai sveria apie vieną kilogramą“, – pasakoja poledinės žūklės mėgėjas Dave`as Schlossienas.

Jis netgi surengė ant savo tvenkinio poledinės žūklės varžybas, į kurias pakvietė parduotuvės, kurioje prekiaujama įvairia žvejybos įranga, darbuotojus. Su palapinėmis ir kita įranga šaltis ir sniegas nėra didelė problema.

„Tai galima daryti saugiai. Kaip ir bet ką. Apsirenkite. Nieko čia ypatingo. Pridenkite rankas ir ausis, kaklą ir veidą – visai paprasta“, – tvirtina Poledinės žūklės mėgėjas Russas Francisco.

Kadangi šalčio banga dar tik prasidėjo, ledas kai kuriose vietose tebėra labai plonas, bet žvejai turi ir gelbėjimosi įrangą, kurią pravartu būtų turėti, – tai ir specialios liemenės, kostiumai, ir kabliai, su kuriais galima išsiropšti iš eketės. Kita vertus, jie pripažįsta, kad su šalčiu juokauti negalima: sušlapęs žmogus, net ir greitai ištrauktas į krantą, gali mirtinai sušalti, jei nesulauks pagalbos.