Domantas rašė: „Jau keletą metų teritorijoje vykdoma neaiški veikla, vežamos įvairios atliekos, zuja sunkvežimiai. Teritorija aptverta aklina tvora, loja šunys. Nuolatos rausiama, kasami kažkokie tvenkiniai, susidaro įvairios krūvos plytų, blokų, akmenų, statybinių atliekų ir kt. Negaliu pasakyti, ar tai švari ir legali veikla, nes jokių pavadinimų, iškabų nėra.“

Grynas.lt kreipėsi į Vilniaus rajono savivaldybę, kuri paaiškino, kas vyksta teritorijoje.

„Teritorijoje, nurodytoje nuotraukoje, buvo apgriuvusių pastatų kompleksas, teritorija aptverta tvora. Dėl pastatų nepriežiūros 2021 m. Vilniaus rajono savivaldybės administracija kreipėsi į teismą. Savininkai teismo įpareigoti nugriauti, suremontuoti arba rekonstruoti apgriuvusius pastatus, išregistruoti išnykusius pastatus iš Nekilnojamojo turto registro (NTR). Š. m. kovo mėn. teismas sutiko atidėti teismo sprendimo vykdymą ir terminas buvo pratęstas.

Kaip jau Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič yra minėjęs anksčiau, Savivaldybei yra svarbu užtikrinti galimų pažeidimų prevenciją ir tikrinti aplinkosaugos riziką keliančius objektus.

Penktadienį Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas kartu su Mickūnų seniūne lankėsi šioje teritorijoje. Dalis pastatų (pagal teismo sprendimą) yra nugriauta ir statybinės atliekos sukrautos į krūvas. Pasak šeimininko, nugriautų pastatų kol kas negali išregistruoti iš NTR, kadangi įvyko nesusitarimas tarp institucijų ir negali gauti akto dėl statinių nugriovimo.

Taip pat sklypo savininkas turi įmonę, kuri užsiima sunkiasvorės technikos nuoma ir pan. Teritorijoje yra transporto aikštelė. Bet sunkvežimių zujimo ar kitų galimai neteisėtos veiklos požymių nepastebėta.

Dėl jūsų paklausime minimų tvenkinių – tai irgi teritorijoje jų nerasta. Kasimo požymių neužfiksuota. Iškasti tvenkiniai yra kituose, šalia esančiuose sklypuose.

Teritorijoje pastebėtos kelios nedidelės atliekų krūvos (padangos ir pan.). Savininkas įpareigotas atliekas sutvarkyti per 2 savaites“, – sakė savivaldybės atstovė.

Pranešti apie galimus aplinkosauginius nusižengimus galite ČIA. Ten taip pat rasite ir daugiau panašių aprašytų istorijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją