Trejų metų buivolo patelė, sverianti beveik pusę tonos, sužeidė iš viso tris žmones savo 46 cm ilgio ragais. Per dvi valandas trukusį siautėjimą teko evakuoti apie 200 vieno skambučių centro darbuotojų.

„Bėgau, bet ji buvo greitesnė. Ji sviedė mane į orą, užkabinusi ragais – kai atsipeikėjau, man siuvo žaizdą ligoninėje“, – sakė skerdikas Džonetas Rufinas, tapęs pirmąja auka.

„Per 14 darbo metų gyvulio buvau užpultas pirmąkart“, – pridūrė 35 metų vyras, kurio žaizdai nugaroje prireikė 14 siūlių.

Buivolo patelė ištrūko, kai buvo atvežta sunkvežimiu į vieną skerdyklą Manilos centre, ir nusivijo darbininkus, švaistydamasi ragais, kurių smūgis gali būti mirtinas, sakė policijos tyrėjas Džeimsas Bagis.

Vėliau gyvulys pasileido šuoliais judriomis Manilos gatvėmis, smogė ragais vienai praeivei, o galiausiai pasiekė Kubao verslo rajoną, esantį toliau negu už kilometro.

Pasak J. Bagay, ten buivolė įsiveržė į mažo viešbučio vestibiulį, išvartė baldus, po to atakavo skambučių centro pastatą.

Gyvulys sudaužė kelias stiklines pertvaras, bet žmonės ten nenukentėjo. Pastatas buvo evakuotas, nurodė J. Bagey.

Stambi buivolė galiausiai buvo užspeista po dvi valandas trukusio siautėjimo.

„Dirbu policininku šiame mieste jau 15 metų, bet dar nesu matęs nieko panašaus, – sakė J.Bagay. – Gyvulys tikriausiai buvo suirzęs po naktinės kelionės. Jo prižiūrėtojams vertėjo būti atidesniems.“

Pasak J. Bagay, buivolė, kuri buvo nuvežta į policijos skyrių, tikriausiai vis dėlto bus grąžinta į skerdyklą.

Žolėdžiai buivolai, kurie mėgsta voliotis purve ir Azijos ūkiuose yra naudojami arti ir tempti vežimus, gali sverti iki 1,2 tonos. Patinai užauga apie triskart stambesni negu patelės.

Buivolų mėsa Filipinuose dažnai pakeičia jautieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)