Nuo pirmadienio visa Europos Sąjungos valstybėse pagaminta ekologiška produkcija turi būti pažymėta vienodai – žaliame fone iš žvaigždučių susidedančiu lapu.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, visi Lietuvos gamintojai jau pakeitė ženklinimą, tačiau kai kurie prekybininkai dar buvo nesutvarkę iš kitų Bendrijos šalių įvežtos produkcijos pakuočių. Kol to nepadarys, prekiauti ja negalės.

Iki šiol maisto produktai buvo ženklinami skirtingai, dėl to pirkėjams būdavo sunku atskirti, kuri produkcija iš tiesų yra patvirtinta kaip ekologiška, o kuri ne.

Senieji logotipai ir dabar gali likti ant pakuočių, tačiau greta privalo būti ir bendras visoms Europos Sąjungos valstybėms – iš žvaigždučių susidedantis lapas žaliame fone. Jis reiškia, kad gaminys buvo patikrintas sertifikavimo įstaigos. Kurios konkrečiai, galima sužinoti iš ant pakuotės nurodyto specialaus jai skirto kodo iš skaičių.

Taip pat šalia ekologinės gamybos logotipo turi būti nurodoma ir to maisto kilmė – pavyzdžiui, jei gaminys iš Europos Sąjungoje užaugintų žaliavų, rašoma „ES žemės ūkis“, o jeigu iš ne Bendrijos valstybių, tuomet – „ne ES žemės ūkis“. Jeigu greta nurodoma ir konkreti kilmės šalis, vadinasi devyniasdešimt aštuoni procentai sudedamųjų to maisto produkto dalių turi būti iš tos vienos valstybės.