Salako pažintinis takas – tai istorinį Salako miestelį ir jo apylinkes reprezentuojantis beveik 5 km ilgio žiedinis maršrutas.

Pažintinio tako rodyklės lankytojus lydės mediniu taku, kuriuo patogu bus eiti tiek šeimoms su vaikais, tiek pagyvenusiems žmonėms. Nuo apžvalgos bokštelio galėsite grožėtis Luodžio ežero panorama, stebėti vandens ir miško paukščius. Pažintinio tako informaciniuose stenduose atrasite Luodžio ežero istoriją, susipažinsite su aliuviniu mišku ir jo ekosistema, vandens, pievų, miško gyvūnija bei augalija.

Lydimi pažintinio tako rodyklių, aplankysite Salako miestelio centrą, pamatysite aukščiausią akmeninę bažnyčią visoje Lietuvoje. Parko lankytojams puiki galimybė pažinti paskutiniojo ledynmečio liudytoją – Salako ozą. Jei vis dar galvojate, kad tai prekybos centras – pirmyn į kelionę Salako pažintiniu taku!
Salako pažintinis takas

Pažintinio tako maršrute – Gražutės regioninio parko lankytojų centras su interaktyvia gamtos ekspozicija. Čia sužinosite, kokios šio parko vertybės, kas saugoma, kokiais dar gamtos ir kultūros paveldo maršrutais įdomu keliauti pėsčiomis, dviračiais ar baidarėmis. Lankytojų centras pritaikytas asmenis, turintiems judėjimo negalią. Lankytojų centre galite įsigyti saugomų teritorijų lankytojo bilietą.

Gegužės 15 d. (penktadienį) 11 val. prie Salako stovyklavietės vyks Salako pažintinio tako atidarymas ir renginys „Gražutis šeimadienis“. Renginio metu - šeimyniška popietė „Kuriančios rankos“ (medžio drožybos, pynimo iš vytelių, akmenėlių marginimo užsiėmimai), ritmų orkestras „Pažadinkime gamtą“, šeimos šokių maratonas, orientacinės varžybos, paukščių stebėjimas ir kitos atrakcijos gamtoje.

Daugiau informacijos apie pažintinį taką galite rasti ČIA.
Salako pažintinis takas