Nelegalaus darbo faktas A. Kaušakio ūkyje buvo nustatytas 2011 m. lapkritį darbo inspektoriams ir policijos pareigūnams atliekant patikrinimą dėl N. F. buvimo Lietuvos Respublikoje teisėtumo. Paaiškėjo, kad jokių asmens dokumentų (taip pat ir leidimų gyventi bei dirbti Lietuvoje) neturintis ir lietuvių kalba nebendraujantis žmogus A. Kaušakio ūkyje gyvena ir dirba apie pusę metų. Nustačius nelegalaus darbo faktą, A. Kaušakiui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir byla perduota Vilniaus rajono apylinkės teismui, kurio sprendimu ūkininkui skirta bauda.

Siekdamas išvengti baudos, A. Kaušakis ne kartą kreipėsi tiek į VDI, tiek į teismus, ginčydamas pareigūnų veiksmus ir prašydamas atnaujinti bylos nagrinėjimą. Pastarasis ūkininko mėginimas atnaujinti administracinio teisės pažeidimo bylą buvo grindžiamas medicinos įstaigos išduotu dokumentu, kad nelegaliai pas jį dirbęs asmuo serga nepagydoma akių liga ir yra praktiškai aklas, todėl esą negalėjo dirbti jokio darbo.

Tačiau Vilniaus apygardos teismo neskundžiama nutartimi prašymas buvo atmestas, motyvuojant, jog ši, pareiškėjo pateikiama kaip nauja, aplinkybė teismo jau ištirta – medicinos įstaigos išrašas buvo įvertintas minėtą bylą nagrinėjant apeliacine tvarka. Tuomet, įvertinus nustatytų aplinkybių, susijusių su arklius prižiūrėjusio asmens sveikatos būkle, visumą, konstatuota, kad N. F. liga A. Kaušakio veikos kvalifikavimui teisinės reikšmės neturi, t. y. ši aplinkybė nepaneigia fakto, kad A. Kaušakis yra kaltas.

Šiuo metu dokumentai priverstiniam baudos išieškojimui iš ūkininko yra perduoti antstoliams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)