„Mes, aplinkosaugininkai, ruošiamės pavasariniam žuvų nerštui ir, turėdami informacijos, kartu su policijos pareigūnais tikrinsime sodybas ar ūkinius pastatus, kad būtų užkirstas kelias neteisėtam draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių panaudojimui ir žuvys galėtų sėkmingai išneršti“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistas Virgilijus Olšauskas.

Per bendrą reidą aplinkosaugininkai su policijos pareigūnais tikrino sodybas ir ūkinius pastatus dėl neteisėtai laikomų draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių.

Penkiose sodybose prie Minijos upės rasta ir paimta iš viso 16 draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių – trys tinkliniai ekranai, dvi gaudyklės, devyni kiti tinklai, tinklinis samtis ir draudžiamas laikyti venteris.

Aplinkosaugininkai už tinklų laikymą penkiems asmenims surašė administracinių nusižengimų protokolus. Taip pat jiems gresia baudos iki 200 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt