Terariumai – puiki priemonė į jūsų svetainę įnešti šiek tiek žalumos ir gyvumo. Juose galima sukurti mini ekosistemas, kurios praktiškai nereikalauja jokios priežiūros.

JAV gyvenanti menininkė Paula Hayes sukūrė įdomius terariumus-skulptūras. Augalus ji apgyvendino neįprastų formų stikliniuose induose. Kūrėja savo darbus demonstruoja įvairiose galerijose ir modernaus meno muziejuose.

Terariumas

Kitas sprendimas – senus nebenaudojamus butelius paversti į žalias namų puošmenas. Menininkas Jose Agatep savo dirbinius kuria iš konteineriuose rastų butelių ir blusų turguose pirktų senų stiklinių indų ir pardavinėja savo parduotuvėlėje Filadelfijoje (JAV).

Terariumas

Mėgstantiems techniką – terariumas valdomas planšetiniu kompiuteriu arba išmaniuoju telefonu. Jame galima auginti praktiškai bet kokį augalą, nes nuotoliniu būdu galima reguliuoti apšvietimą, klimato sąlygas bei drėgmės santykį. Kūrėjas – Samuelis Wilkinsonas.

Terariumas

Medinis karkasas ir skaidrios stiklinės sienos leis grožėtis jūsų mini ekosistema iš visų pusių. „Fort Stadartds“ terariumą galima įsigyti su stovu ir paversti savo kambario pagrindiniu akcentu.

Terariumas

Kodėl terariumai gali tik stovėti ant stalelio? Kodėl jie negalėtų kabėti? Pažeisti taisykles išdrįsusi dizainerė Kristyna Pojerova sukūrė terariumą-šviestuvą. Lempa apšvies jūsų kambarį ir leis augalėliams vykdyti fotosintezę. Terariume palikta anga rankai, kad galėtumėte pakeisti lempą ir palaistyti augalėlius.

Terariumas

Bene unikaliausias pasiūlymas rinkoje – terariumas-pakabukas. Geriausia tai, kad šias puošmenas galite pasidaryti ir patys. Nejaugi nenorėtumėte ant savo kaklo visad turėti mažą sodelį?

Terariumas